Image

RO-gruppen och Kabfast säljer kontorshus i Borås

Transaktioner Byggnaden färdigställdes 2013 och är ett samarbete mellan RO-Gruppen och energieffektiviseringsbolaget Kabona, vilka båda har huvudkontor i fastigheten. Med en energiförbrukning på 19 kWh/kvadratmeter/år utgör byggnaden i dag ett av Sveriges mest energieffektiva kontorshus.
Publicerad den 2 Maj 2017
Annons
Image
Fastigheten Regementet 6 i Borås. Bild: RO-Gruppen
Fastigheten Regementet 6 i Borås.

– RO-Gruppen utvecklar och bygger moderna och attraktiva hus och områden men vi ser oss inte som den som långsiktigt ska äga och förvalta fastigheter. Därför är det naturligt för oss att sälja fastigheten när vi hittar rätt köpare. Försäljningen ligger helt i linje med vår strategi och är ett bevis för att vi byggt en attraktiv produkt, säger Pär Jorstadius, vice vd på RO-Gruppen.

Köpare är det familjeägda bolaget Kralima Holding, vilket sedan tidigare äger ett flertal bostadsfastigheter i Göteborg. Ett av bolagets ledord är miljömedvetenhet, varför denna fastighet passar mycket väl in i beståndet. Transaktionen genomförs som en bolagsaffär och tillträde sker den 28 april.

Fastigheten, Regementet 6, är belägen endast några minuter från Borås centrum, direkt söder om riksväg 40. Total uthyrbar area, exklusive ett 30-tal garageplatser på källarplan, uppgår till drygt 2 800 kvadratmeter, varav mer än 80 procent förhyrs av RO-Gruppen och Kabona.

Panreal har varit säljarnas rådgivare i affären.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Panreal på Branschguiden

Panreal är en partnerägd rådgivare som erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning och projektledning vid bolagsöverlåtelser på den svenska fastighetsmarknaden.

Firman erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till alla slags investerare – allt från bygg- och fastighetsutvecklingsbolag till institutioner, fonder och onoterade bolag.
Genom en kombination av starkt engagemang, djup kunskap om fastighetsmarknaden och stor erfarenhet av bolagsaffärer är Panreal en självklar partner i transaktioner där optimal värdetillväxt är en förutsättning.

Panreal är...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Hon föreslås bli ny vd för Stockholmshem

Bolag Nuvarande vd:n Anette Sand ska gå i pension vid årsskiftet – nu kan Fastighetssverige berätta vem som föreslås bli hennes ersättare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige