Image
RO-Gruppen bygger om på Södermalm.
RO-Gruppen bygger om på Södermalm. Bild: RO-Gruppen

RO-Gruppen bygger lyxlägenheter i Stockholm

Bygg/Arkitektur Projektet innefattar ombyggnad av nedbrunna Västra Katarina skolas gamla gymnastiksal på Södermalm. Ordern är värd cirka 120 miljoner kronor och bygget ska stå klart våren 2019.
Publicerad den 30 Augusti 2017

”Katarina Hamam” är ett samverkansprojekt mellan RO-Gruppen och Catella Fastigheter. Arkitekter är Arklab. De 16 lyxlägenheterna på Östgötagatan på Södermalm i Stockholm har en ruin som utgångspunkt. 2003 totalförstördes Västra Katarina skolas gymnastikhall, som var Sveriges äldsta, i en brand. Lägenheterna växlar i storlek, från 50 till 200 kvadratmeter.

– Vi tycker självklart att det är väldigt roligt och utmanande att få vara med i ett tidigt skede och visa vår kompetens och utveckla projektet. Detta är ett starkt besked på att RO-Gruppen utvecklats snabbt i Stockholm säger Patrik Blomberg, affärsområdeschef på RO-Gruppen Stockholm.

– Vi är väldigt nöjda med att ha RO-Gruppen som samarbetspartner i detta projekt. De är ett växande bolag med stabil bakgrund och står för nytänkande, engagemang och spetskunskap inom bostadsbyggnation, säger Stefan Demirian på Castella Fastigheter.

Lagerlings Fastighetsmäkleri kommer att sälja lägenheterna.

– Det här är en nivå vi inte sett tidigare i Stockholm och det kommer att kosta därefter. Det här blir de dyraste lägenheterna som har sålts på Södermalm men det är också avancerat och dyrt att bygga i det här gamla husskalet, säger Richard Lagerling.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortsatt stark transaktionsmarknad – men tydliga trendskiften

Bolag Trots tuffare ekonomiska förutsättningar och en börs i gungning har den svenska transaktionsmarknaden hållit bra tempo även under årets andra kvartal, och enligt transaktionsrådgivaren Pangeas beräkningar ser 2022 ut att kunna bli det historiskt sett näst starkaste genom tiderna. Men det finns nya utmaningar för bolagen och en hel del trendskiften har skett under året – det här berättar Pangeas analyschef Mikael Söderlundh mer om för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige