Image
RO-Gruppen bygger nytt i Borås.
RO-Gruppen bygger nytt i Borås. Bild: RO-Gruppen

RO-Gruppen bygger 6 000 kvadratmeter i Borås

Bygg/Arkitektur RO-Gruppen har fått i uppdrag av Borås Bil att bygga en serviceanläggning för Volvo lastbilar och bussar i västra Viared i Borås. Ordern är värd cirka 100 miljoner kronor.
Publicerad den 26 April 2017

Den nya anläggningen kommer att bli 6 000 kvadratmeter stor och sysselsätta cirka 55 anställda. Anläggningen kommer utöver serviceverkstad även tillhandahålla drivmedel och automattvätt för lastbilar och bussar. Senare kommer det även att uppföras en serviceanläggning och automattvätt för personbilar.

Projektet är en samverkansentreprenad och projekteringen är redan påbörjad. Anläggningen ska vara klar i slutet av 2018.

– Vi är mycket stolta över att vi på RO-Gruppen fått detta fina uppdrag och det stärker vår position på Boråsmarknaden. Vi har tidigare byggt om Borås Bils personbilsverkstad på Hulta. Ordern är ett fint kvitto på ett mycket gott samarbete och att vi nu får förnyat förtroende, säger Andreas Jaldevik, vd på RO-Gruppen.

– Vi har blivit trångbodda på Hulta, där vi haft vår serviceanläggning för lastvagnar och bussar sedan slutet av 60-talet. Vi ser genom denna etablering på Viared möjligheten att få en mycket modern och effektiv anläggning som kommer möta framtidens krav på serviceanläggning. Sedan tidigare har vi haft ett mycket gott samarbete med RO-Gruppen och de har också erfarenhet av att bygga denna typ av anläggning, säger Christian Ulmefors, vd för Borås Bils moderbolag.

Borås Bil-Gruppen har 225 anställda med en omsättning på 1,5 miljarder kronor och är återförsäljare i sjuhäradsregionen för Volvo lastbilar och bussar samt personbilar av märket Volvo, Ford, Renault och Dacia.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssegmenten som har mest på spel i valet

Bolag Fastighetsbranschen har stora utmaningar framför sig – men den borde inte vänta sig någon hjälp från politiken. Det är det sammanfattande budskapet i en färsk rapport från Pangea Property Partners och den politiska rådgivningsbyrån Downtown Advisors. Här redovisar Fastighetssverige deras analys av det kommande riksdagsvalet och de möjliga konsekvenserna för svensk fastighetsmarknad tillsammans med Pangeas analyschef Mikael Söderlundh.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige