Image

Rikshem utvecklar bostadsrätter – bildar bolag med Veidekke

Bolag Rikshem och Veidekke Bostad bildar ett gemensamt bolag för förvärv och utveckling av ägande- och bostadsrätter. Redan i slutet av året släpps de första bostäderna till försäljning.
Publicerad den 23 Oktober 2015
Ilija Batljan. Bild: Rikshem
Ilija Batljan.

Tillsammans har företagen som ambition att förvärva och utveckla ägande- och bostadsrättslägenheter i Sverige.

– Både Veidekke och Rikshem vill driva på bostadsdebatten för att hitta lösningar på den rådande bostadsbristen och med vår gemensamma satsning vill vi öka bostadsbyggandet. Redan i år säljstartar vi vårt första gemensamma projekt, säger Per-Martin Eriksson, vd på Veidekke Bostad.

I bolagets projektportfölj finns så här långt cirka 150 bostäder i Stockholmsområdet som kommer att säljstartas redan innan årets slut. Dessutom har bolaget långt framskridna planer på ytterligare cirka 170 bostäder i tillväxtkommuner. All försäljning kommer att hanteras av Veidekke Bostad och ambitionen är att Veidekke även ska producera samtliga bostäder.

– Sverige har enorm bostadsbrist. Då behövs nya vägar för att snabbt kunna få fram och genomföra nya bostadsprojekt. Genom att kombinera Rikshems och Veidekkes styrkor mobiliserar vi nu för att gemensamt bygga 2 000 bostäder, säger Ilija Batljan, vice vd och chef för affärsutveckling på Rikshem.

Samarbetet mellan Rikshem och Veidekke baseras på företagens kompletterande kompetens samt likheter vad gäller värdegrund och syn på hållbarhet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY