Image
Revelop köper Sörred 8:5.
Revelop köper Sörred 8:5. Bild: Croisette

Revelop köper blandfastighet i Göteborg

Transaktioner Revelop förvärvar Sörred 8:5, en blandfastighet på drygt 14 000 kvadratmeter. Fastigheten är belägen i snabbväxande och industritunga Torslanda. Förvärvet stärker Revelops position som betydande fastighetsägare i Göteborg. Säljaren är Sveafastigheter Fersen, som förvaltas av Brunswick Real Estate.
Publicerad den 15 September 2022
Annons
Image

Med förvärvet fortsätter Revelop arbeta efter sin strategi att investera i delmarknader som är under strukturell tillväxt. Delmarknaden Torslanda är ett strategiskt utvecklingsområde och ett viktigt nav för industri och forskning i Göteborgsregionen. Torslandas utveckling gynnas av närliggande områden under stark utveckling som Arendal, Backaplan, Sörred Logistikpark och Hisingen Logistikpark.
– Trots rådande marknadsläge fortsätter vi att vara aktiva och fokuserar på våra prioriterade delmarknader. Torslandaområdet växer snabbt drivet av de stora infrastrukturprojekt som genomförs i regionen och planerade investeringar för att accelerera elektrifieringen av vårt samhälle, säger Revelops koncernchef Thomas Sipos.

Sörred 8:5 omfattar en total uthyrningsbar yta på 14 256 kvadratmeter. Fastigheten används idag huvudsakligen för industri, kontor och samhällsverksamhet. Revelop ska ompositionera fastigheten genom upprustning av befintliga byggnader och utveckling av outnyttjade byggrätter. Fastigheten kommer i Revelops ägo även att genomgå en hållbarhetsresa från brun till grön.

Det aktuella förvärvet av blandfastigheten Sörred 8:5 stärker Revelops position som betydande fastighetsägare i Göteborg ytterligare. Revelops fastighetsportfölj i Göteborg omfattar nu 23 fastigheter med en totalt yta på drygt 150 000 kvadratmeter.
– Genom omfattande utvecklingsarbete skapas en förstklassig, attraktiv och hållbar fastighet för lager och lätt industri. Vi kommer även att etablera vårt egenutvecklade co-workingkoncept, C/O Workspace i fastigheten. Befintliga byggnaders livslängd förlängs, markanvändningen effektiviseras och vi skapar samtidigt en mer attraktiv mångsidig stadsmiljö med minskad klimatpåverkan, säger Thomas Sipos.

Revelop genomför, liksom för alla sina fastigheter, en omfattande ESG-plan som inkluderar miljöcertifieringen BREEAM In-Use, investeringar i ny teknik som solpaneler, laddstationer och installation av AI-system i syfte att minska energiförbrukning och CO2-utsläpp motsvarande cirka totalt 50 ton per år.

Croisette har varit säljarens rådgivare.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Brunswick Real Estate är en ledande investerare på den nordiska fastighetsmarknaden, med ett erbjudande som omfattar kapitalförvaltning genom fastighetsinvesteringar och kreditfinansiering. Brunswick bygger oberoende investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier i nära samarbete med nordiska och internationella investerare och lokala partners. Teamet består av cirka 60 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. Läs mer på: www.brunswickrealestate.com

Läs mer om Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här gör Stockholms hetaste cafékedja nästa etablering

Uthyrning Öppnar nytt på hajpade gatan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige