Image
K-Fastigheter hyr ut till den obemannade butikskedjan 24SJU i Göteborg.

K-Fastigheter hyr ut till obemannad butik i Göteborg

Uthyrning Croisette har tillsammans med K-Fastigheter förmedlat en obemannad butikslokal åt franchisekedjan 24 SJU.


Croisette flyttar in huvudkontoret i Croisette tower

Croisette flyttar huvudkontor till Hyllie

Bolag Efter en konstant och organisk tillväxt om över 100 procent per år i snitt, följdes expansionen upp av ett jättekliv vid förvärvet av majoritetsposten i Våningen & Villan Fastighetsförmedling. Croisette fortsätter nu sin expansion ytterligare och flyttar sitt huvudkontor till Hyllie, där byggnadens namn, Croisette Tower, återspeglar sina nya hyresgäster på översta våningen.


Revelop köper Sörred 8:5.

Revelop köper blandfastighet i Göteborg

Transaktioner Revelop förvärvar Sörred 8:5, en blandfastighet på drygt 14 000 kvadratmeter. Fastigheten är belägen i snabbväxande och industritunga Torslanda. Förvärvet stärker Revelops position som betydande fastighetsägare i Göteborg. Säljaren är Sveafastigheter Fersen, som förvaltas av Brunswick Real Estate.


Croisette hyr ut till Xpeng.

Croisette hyr ut 1280 kvadratmeter i Järfälla

Uthyrning Som ett nästa steg i Xpeng Motors Sweden stora satsning på den svenska marknaden öppnar företaget sitt första toppmoderna service- och leveranscenter i Stäket, Järfälla nordväst om Stockholm. Anläggningen planeras att stå klart Q2 2023.


Fitore Regjepaj, värderings- och analyschef på Croisette, om status på fastighetssegmenten just nu.

Analyschefen: Detta skulle kunna få investeringsstödet att återvända

Bolag Fitore Regjepaj, värderings- och analyschef på Croisette, synade statusen på branschens olika segment under Fastighetssveriges senaste event. Här berättar hon om framtiden för det segment som drabbats hårdast av det nuvarande ekonomiska läget, vilket segment som sannolikt kan vänta sig höjda hyror framöver och hur fastighetsvärdena påverkas framöver.


MCK Energiteknik flyttar in hos Hantverkslokaler i Jonsereds Fabriker.

MCK Energiteknik flyttar in hos Hantverkslokaler

Uthyrning Croisette har återigen varit rådgivare för en intressent till Hantverkslokalers ytor, denna gång för William Gibsons väg 1B i Jonsereds Fabriker.


Per Svensson och Jalmari Janhunen.

Croisettes höga ambitioner för den finländska markanden

Bolag Croisette fortsätter expandera sin verksamhet och öppnar kontor i Finland. Bolagets vd Per Svensson berättar för Fastighetssverige om den höga målsättningen på den finländska marknaden, varför Jalmari Janhunen är rätt person att leda verksamheten, om skillnaderna mellan svensk och finländsk rådgivning samt hur han ser på en möjligen etablering i Norge.


Jalmari Janhunen.

Croisette etablerar sig i Finland

Bolag Croisette har sedan tidigare verksamhet i Sverige, Danmark och Island. Nu görs även en satsning i Finland, under ledning av Jalmari Janhunen.


Martin Spangdahl-Fafara.

Så stora är skillnaderna i yielder mellan Sverige och Danmark

Bolag Croisette håller ångan uppe i Danmark och förmedlar en ny affär där en utländsk investerare tar sig in på den danska marknaden. Martin Spangdahl-Fafara, Managing Director på Croisette Danmark, berättar för Fastighetssverige om affären, hur yielderna Danmark skiljer sig från Sverige, det utländska intresset på den danska marknaden och hur han tror att Croisette kan göra skillnad på den danska marknaden.


Våningen & Villan blir en del av Croisette där Per Svensson (till höger) är vd.

Våningen & Villan blir en del av Croisette

Transaktioner Croisette Real Estate Partner köper upp mäklarkedjan Våningen & Villan och tar klivet in på den privata marknaden.


Croisette hyr ut butiksyta på Avenyn.

Croisette hyr ut butiksyta på Avenyn

Uthyrning Croisette har varit rådgivare i Wallenstams uthyrning på Kungsportsavenyen 32-34 på Avenyn i centrala Göteborg.


Axel Johnson International flyttar in på Vasaplatsen 8 i centrala Göteborg. Fastigheten ägs av Sigillet Fastighets AB.

Axel Johnson International flyttar in hos Sigillet

Uthyrning Under hösten 2022 flyttar Axel Johnson International in i Sigillets fastighet på Vasaplatsen 8 i centrala Göteborg. Croisette har varit rådgivare i uthyrningen.


Croisette värvar från bankvärlden

Bolag Stärker upp sin Göteborgsverksamhet med ny analys- och värderingschef.


Gymkedjan F45 väljer Göteborg för sin första Sverige-etablering.

Internationell gymkedjas första etablering i Sverige – väljer Göteborg

Uthyrning Den internationella gymkedjan F45 väljer att förlägga sin första etablering i Sverige på Norra Allégatan 5 i centrala Göteborg.


Jennifer Eriksson. Obs. Bilden är ett montage.

Nya efterfrågan på kontor: "En förlängning av vardagsrummet"

Bolag I ett Göteborg som är inne i en rejäl expansionsfas har kontorsmarknaden tagit fart på nytt efter en tid av osäkerhet under pandemin. Jennifer Eriksson, uthyrningschef i Göteborg på Croisette, berättar för Fastighetssverige om uthyrningsmarkanden för kontor, vilka områden som blir heta framöver, om uthyrningsuppdrag för Ramsburys nybyggnadsprojekt och hur intresset för andra segment ser ut i staden.


Croisette får uthyrningsuppdrag av Ramsbury.

Croisette skriver exklusivt uthyrningsavtal med Ramsbury för projekt på Kungsgatan

Uthyrning Ramsbury Property har tillsammans med Croisette ingått ett exklusivt avtal för uthyrningen av Kv Herrnhutaren – på Kungsgatan i centrala Göteborg. Projektet omfattar drygt 2 500 exklusiva kvadratmeter kontor fördelat på fyra våningsplan.


Per Svensson, vd för Croisette.

Croisette får uthyrningsuppdrag i Borås

Bolag Croisette har fått uppdraget av Serneke att arbeta med uthyrningen av cirka 3 600 kvadratmeter kommersiella lokaler i projektet Kv Björnflokan.


Croisette har skapat en hemförsäkringslösning åt K-Fastigheters hyresgäster.

K-Fastigheter och Croisette skapar unik hemförsäkringslösning

Bolag Croisette och K-Fastigheter skapar "Boendeförsäkring för Hyresgäster".


Croisette hyr ut i centrala Uddevalla.

Croisette hyr ut till gymkedja i Uddevalla

Uthyrning Croisette har varit rådgivare i uthyrningen av 560 kvadratmeter på Norra Drottninggatan 9 i Uddevalla till Fitness24Seven.


PBJ Invest säljer lättindustriportfölj i Halmstad till två köpare

Transaktioner PBJ Invest säljer till Fastighetsstaden och Wennerholm Holding.