Image
Lokalen på Kyrkogatan 24 i centrala Göteborg.

Sigillet hyr ut kontorslokal i centrala Göteborg

Uthyrning Sigillet Fastighets AB hyr ut en ny kontorslokal till Forum Fastighetsekonomi på totalt 155 kvadratmeter. Lokalen är belägen på Kyrkogatan 24 i centrala Göteborg.


Malin Collin.

Malin Collin blir COO på Croisette

Bolag Malin Collin ansluter till Croisette Real Estate Partner och blir Chief Operating Officer.


Niklas Forsell.

Croisette rekryterar uthyrningschef i Finland

Bolag Croisette har rekryterat Niklas Forsell som ny uthyrningschef och partner i Finland. Han ansluter den 3 maj och kommer närmast från Cushman & Wakefield.


Fastigheten Kolgruvan hyrs av en hyresgäst som bedriver kreativ coworking med event- och konferenslokaler.

Familjebolag köper i trendiga industriområdet

Transaktioner Croisette har varit säljarnas rådgivare vid försäljningen av en lättindustrifastighet på Ringön i Göteborg. Köpare är Landervik & Wallman Bostadsaktiebolag som genom förvärvet tillträder sin andra industrifastighet i Göteborg.


Jennifer Eriksson, Croisette.

"Man vill ha wow-faktorn"

Stora Kontorsdagen Kontor, kontor, kontor. Hur ska det gå för dem i framtiden – och här och nu? Hur ska då fastighetsägarna som tillhandahåller kontoren tänka för att locka så många som möjligt att åter ta dessa ytor i besittning? På Stora kontosdagen i Göteborg talade Jennifer Eriksson, uthyrningschef i Göteborg på Croisette Real Estate Partner, om hur hennes bolag ser på behoven och hur spelplanen har förändrats.


SLP köper i Backa.

SLP premiärköper i Göteborg

Transaktioner I och med förvärvet genomför SLP, som bildades för fem år sedan, sin sextionde transaktion, vilket medför att portföljen nu består av 100 logistikfastigheter, en totalyta av cirka en miljon kvadratmeter till ett värde om cirka tio miljarder kronor. Förvärvet är en så kallad "sale and lease back-affär".


Insig AB har förvärvat två fastigheter belägna i Svedala, i anslutning till E65.

Croisette rådgivare när Insig förvärvar två fastigheter i Svedala

Bolag Insig AB förvärvar två fastigheter i Svedala och Croisette Real Estate Partner agerade rådgivare åt säljaren. Enckell Advokatbyrå var säljarens juridiska ombud och Advokatfirman Lindahl var köparens juridiska ombud.


Askims Verstadsväg 1.

Croisette förmedlar avtal med två hyresgäster i Askim

Uthyrning Under hösten har Croisette arbetat med uthyrningen av kontors- och lagerfastigheten på Askims Verkstadsväg 1. Nu har man förmedlat avtal med två nya hyresgäster: RZB Lightning och Nordic Pouch.


Plönninge Förvaltning AB är fastighetsägare till det gamla Plönningegymnasiet där nu Halmstad kommun blir hyresgäst.

Croisette förmedlar utbildningslokaler i Halmstad

Uthyrning Plönninge Förvaltning AB, har med hjälp av Croisette hyrt ut skollokaler till Halmstad Kommun. Lokalerna omfattar en yta om cirka 3900 kvm, och det femåriga hyreskontraktet är planerat att träda i kraft under första halvåret 2024


Vänersborgslokalen där Normal ska hyra in sig.

Croisette och Trenova hyr ut 500 kvadratmeter butik

Uthyrning Croisette har agerat som rådgivare i uthyrningen av en butikslokal om 500 kvm på Regementsgatan 4 i Vänersborg. Fastighetsägare är Trenova.


Till vänster syns David Almqvist, co-head of transactions på Croisette, och till höger Colliers Sverige-vd Joakim Arvius.

Rådgivarnas nya transaktionsverklighet: "Större andel affärer än normalt fallerar"

Bolag Idag fortsätter Fastighetssverige kartläggningen där några av branschens största transaktionsrådgivare ger sin bild av hur de upplevt den historiskt svaga transaktionsmarknaden hittills under året. De berättar om de nya utmaningarna, möjligheterna och trenderna på marknaden. Nu har turen kommit till Colliers och Croisette.


Åsa Bergström, fastighetsmäklare på Croisette.

Åsa Bergström ny på Croisette

Bolag Croisette anställer Åsa Bergström som mäklare i sitt team Ystad Skurup. Åsa Bergström har tidigare arbetat som biträdande sektionschef i Landskrona stad och avdelningschef för studieförbundet Vuxenskolan. Hon har också ett förflutet som vd för Centris AB.


Söderarm 11.

Mileway tecknar tioårigt hyresavtal i Malmö

Uthyrning Mileway, den största ägaren av last-mile logistikfastigheter i Europa, meddelar att man har signerat ett hyresavtal för en lokal om cirka 5 700 kvadratmeter på nyutvecklingen av Söderarm 11 i Malmö med 3D Prima, en ledande leverantör av 3D-utskriftsprodukter i Europa.


Våningen & Villan blir Croisette i mitten av september.

Våningen & Villan blir Croisette i september

Bolag Våningen & Villan, som förvärvades av Croisette förra året, genomför ett varumärkesbyte och blir Croisette från mitten av september.


Fitness 24 Seven flyttar huvudkontoret till Stora Södergatan i Lund.

Fitness 24 Seven flyttar huvudkontoret till ny lokal i Lund

Uthyrning Fitness 24 Seven flyttar sitt huvudkontor till en modern lokal på Stora Södergatan 17 i Lund. Croisette har förmedlat den nya lokalen som omfattar 1 355 kvadratmeter fördelad på två plan.


Per Svensson, vd för Croisette.

Croisette blickar mot Norge efter Knight Franks inträde

Bolag Efter att Croisette i förra månaden lanserade sitt nya partnerskap med den globala fastighetsrådgivaren Knight Frank har man fått ännu en anledning att försöka bredda verksamheten till det enda nordiska landet där Croisette än så länge inte har någon verksamhet – Norge. För Fastighetssverige berättar vd:n Per Svensson mer om den norska ambitionen, vilken verksamhet man vill ha och hur man ska använda samarbetet med Knight Frank för att avancera på marknaden.


Croisette får uppdrag åt Mileway.

Croisette får uthyrningsuppdrag av Blackstones Mileway

Uthyrning Croisette Real Estate Partner har fått uppdraget av Blackstone-ägda Mileway att leda uthyrningen av totalt 66 000 kvadratmeter lager- och logistik i Stenby-Finnslätten, Västerås.


Per Svensson.

Croisette och Knight Frank etablerar ett internationellt partnerskap

Bolag Croisette Real Estate Partner och Knight Frank, en global fastighetsrådgivare med bas i London, lanserar nu sitt nya partnerskap. Partnerskapet ger Knight Frank en lokal aktör att erbjuda sina globala kunder rådgivningstjänster av högsta kvalitet samt ger Croisette, ett globalt nätverk.


Jonsereds fabriker, området där Made In Gbg nu ska flytta in.

Croisette förmedlar ytor i Jonsereds Fabriker i Partille

Uthyrning Croisette Real Estate Partner har varit rådgivare i uthyrningen av den så kallade Oljeboden i Jonsereds Fabriker i Partille. Lokalen om 110 kvadratmeter kommer att nyttjas som lager- och produktionslokal av Made In Gbg som tillträder den 15 juni.


Industrifastigheten i Lomma.

Croisette säljrådgivare åt NielNord i Lomma

Ekonomi/Finansiering NielNord AB har avyttrat en industrifastighet belägen i industriområdet Norra Vinstorp i Lomma. Btob Fastigheter AB var köpare. Croisette Real Estate Partner agerade rådgivare åt säljaren.