Image
Riksbyggen säljer till Agona Fastigheter.
Riksbyggen säljer till Agona Fastigheter. Bild: Croisette

Riksbyggen säljer i Kalmar

Transaktioner Croisette har varit Riksbyggens rådgivare vid försäljningen av en nyproducerad bostadsfastighet i Kalmar. Köpare är det lokala bolaget Agona Fastigheter.
Publicerad den 26 September 2024

Fastigheten är belägen i Fredriksskans, ett nyutvecklat område i centrala Kalmar, intill Fredriksskans IP och Kvarnholmen. Området ligger nära både Kalmar centralstation och service. Byggnaden består av 42 lägenheter av hög kvalitet fördelade på drygt 2 000 kvadratmeter. Den färdigställdes 2023 och innehar miljöcertifieringen Miljöbyggnad Silver.

Affären genomfördes i bolagsform och fastigheten tillträddes den 20 september.
– Vi har sett ett starkt intresse för denna affär, vilket indikerar en stor efterfrågan på högkvalitativa bostäder i bra lägen. Vi på Croisette är glada över att ha fått säljarens förtroende och vill tacka alla inblandade parter för en smidig process, säger Max Rinaldo, Senior Associate på Croisette Real Estate Partner.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi tror på en stark realhyresutveckling"

Bolag SBB:s dotterbolag Sveafastigheter är på väg mot börsen och blir därmed det största börsnoterade svenska bostadsbolaget. Sveafastigheters vd Erik Hävermark berättar för Fastighetssverige vad de vill uppnå genom noteringen, om börsklimatet och tajmingen för noteringen, tillväxtplanerna för bolaget och varför Sveafastigheter inte kommer att delas ut till aktieägarna i SBB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige