Image

Region Gotland planerar halvmiljardförsäljning – de får säljuppdraget

Transaktioner Region Gotland och Gotlandshem har för avsikt att sälja 17 fastigheter för bland annat äldreboenden och gruppboenden. Värdet i affären uppgår till cirka en halv miljard kronor. PWC har fått säljuppdraget.
Publicerad den 28 Februari 2013

Den uthyrningsbara ytan är cirka 50 000 kvadratmeter. Några av fastigheterna används inte för egen verksamhet, andra inrymmer grupp- och äldreboenden.

Bakgrunden är att både Region Gotland och Gotlandshem behöver få loss kapital för kommande investeringar.
– Vi står inför flera stora nyinvesteringar, bland annat en ny sporthall och en ny gymnasieskola. Försäljningarna kommer inte att påverka de boende, säger regionstyrelsens ordförande Åke Svensson.

Region Gotland har för avsikt att teckna långa hyresavtal med de nya fastighetsägarna.
– Gotlandshem behöver kapital för framtida underhåll av fastighetsbeståndet. Försäljningen är också en del av en långsiktig inriktning mot vanliga hyreslägenheter, säger Gotlandshems vd Staffan Thurgren.

Majoriteten av fastigheterna finns i Visby, men även i bland annat Slite, Hemse och Klintehamn.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige