Image

Redito/Trophi köper för 400 miljoner

Transaktioner Redito/Trophi har i två separata affärer köpt handelsfastigheter för närmare 400 miljoner kronor. Bolaget har vuxit med fyra miljarder under 2014 – och siktet är inställt på fortsatt tillväxt. - Vi har affärer för två miljarder kronor i pipelinen just nu, säger Reditos vd Jan Björk till Fastighetssverige.
Publicerad den 13 Januari 2015
Jan Björk. Bild: Redito
Jan Björk.

Redito köper Ica Maxi-fastigheten i Kristianstad för knappt 300 miljoner kronor. Säljare är fonden Pensionsfastigheter och Aberdeen förvaltade fastigheten.

Vidare har Redito köpt City Gross-fastigheten i Karlskrona, som tidigare ägdes av Sjaelsö, som gick i konkurs 2013.

Butikerna har en sammanlagd uthyrningsbar yta om cirka 22 000 kvadratmeter och de omsätter tillsammans 800 miljoner kronor.

Fastigheterna kommer ingå i Trophi Fastighets AB, som ägs av AP3. Trophi består av cirka 250 fastigheter med livsmedelsbutiker i Sverige och Finland. Fastighetsvärdet uppgår till närmare sex miljarder kronor.

- Vi har genom ett tiotal affärer lyckats köpa fastigheter för fyra miljarder kronor under 2014. De senaste affärerna gör att vi stärker vår portfölj ytterligare med stora butiksenheter som är dominerande i sina marknader, säger Reditos vd Jan Björk.

Siktet är fortsatt inställt på tillväxt.
- Vi har just nu affärer i Sverige och Finland för två miljarder kronor i pipelinen, affärer där vi skrivit avsiktsförklaringar eller håller på med due diligence. De är alltså inte klara, men vi har ändå kommit ganska långt med dem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Lediga Fastighetsjobb
Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Annika Backlund: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i"

Bolag Annika Backlund är en av väldigt få kvinnliga svenska fastighetsägare. Här berättar hon sin historia; hur hon byggt upp sitt bestånd från 0 till 700 lägenheter, finansieringsproblematiken på mindre orter, dråpliga historier under entreprenörsresan – och regeln hon aldrig bryter mot: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY