Image

Redito miljardköper i Finland

Transaktioner Redito har köpt en portfölj med 68 handelsfastigheter i Finland för 1,1 miljarder kronor. Fastigheterna är uthyrda till livsmedelskedjan Kesko på långa hyreskontrakt. Portföljen är spridd på 55 orter över hela landet, men med tyngdpunkt på de södra delarna. Arean uppgår till cirka 80 000 kvadratmeter. Säljare är Sveafastigheter Fund III.
Publicerad den 27 Maj 2014
Jan Björk. Bild: Redito
Jan Björk.

Portföljen kommer ingå i Trophi Fastighets AB, som nu består av närmare 200 handelsfastigheter på drygt 130 orter i Sverige och Finland.

Cirka 90 procent av portföljen utgörs av livsmedelsbutiker med Axfood och ICA samt finska SGruppen och Kesko som största hyresgäster. Portföljen har efter den senaste investeringen ett marknadsvärde på drygt fyra miljarder kronor.

- Genom detta förvärv har vi nu en riktigt bra handelsportfölj i Finland med de två helt dominerande livsmedelskedjorna som hyresgäster. Vi har nu lyckats fördubbla den Nordiska portföljen sedan årsskiftet, men har förhoppningsvis ytterligare förvärv att göra innan sommaren, säger Jan Björk, vd för Redito.

Sveafastigheter köpte portföljen tillsammans med CAM 2012.

- Försäljningen av de finska dagligvarubutikerna är den första avyttringen av en hel portfölj för Sveafastigheter Fund III. Vi har genomfört samtliga delar av investeringens affärsplan och är mycket nöjda med att nu leverera en god avkastning till våra investerare, säger Johan Tengelin, vd på Svefastigheter.

Sveafastigheters rådgivare för transaktionen var Advium Corporate Finance och Krogerus Attorneys.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY