Image
Realgymnasiet öppnar hos Diös i Luleå.
Realgymnasiet öppnar hos Diös i Luleå. Bild: Diös

Realgymnasiet öppnar hos Diös i Luleå

Uthyrning Kvarteret Biet i centrala Luleå blir ett nav för framtidens kompetens inom naturbruk. I höst öppnar Realgymnasiet en modern skola i Diös lokaler på Stationsgatan i centrala Luleå. Skolan kommer att erbjuda utbildningar inom Naturbruksprogrammet med inriktningarna djurvård, hästhållning och naturturism.
Publicerad den 7 Mars 2022

Diös inleder utvecklingen av lokalerna till en modern och ändamålsenlig lärmiljö med start per omgående.

Realgymnasiet är en del av Lärande i Sverige AB, en av de största fristående huvudmännen i Sverige. Skolans utbildningar bygger på verkliga behov i svenska tillväxtbranscher och genomförs i nära samarbete med det lokala näringslivet. Realgymnasiet finns idag på 22 orter, med etableringen i Luleå som den nordligaste.

– Kvarteret Biet är under stark utveckling, och vi är mycket glada över att få välkomna Realgymnasiet till Luleå och våra lokaler på Stationsgatan. Skolan blir strategiskt belägen vid stadens västra entré med närhet till såväl stadskärnan som natursköna områden och stråk. Med framtidens skolupplevelse som ledord har vi utvecklat ytorna för att möta Realgymnasiets specifika behov och önskemål, säger Urban Olofsson, förvaltare, Diös Luleå.

– Det känns väldigt roligt att vi fått möjlighet att starta vår toppmoderna gymnasieskola i dessa fina lokaler i centrala Luleå. Planlösningen och byggnationen har arbetats fram tillsammans med hyresvärden Diös. På skolan kommer det bland annat att finnas både hund- och djuravdelning inhouse. Vi ser verkligen fram emot att välkomna elever och personal till skolan nästa höst. Vi kommer tillsammans med fastighetsägaren Diös att se till att eleverna börjar på en skola med fantastiskt fin miljö, säger Fredrik Ljung, fastighetschef, Lärandegruppen i Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige