Image

Prologis köper 77 000 kvadratmeter

Transaktioner Prologis köper fem fastigheter, sammanlagt 77 000 kvadratmeter logistik- och industrifastigheter, i Sverige av Estea Logistic Properties.
Publicerad den 6 April 2017

Portföljen på 77 000 kvadratmeter, som är uthyrd till 100 procent, omfattar moderna klass A-anläggningar i Stockholm, Eskilstuna, Borås och Jönköping med ytor på 6 900 till 30 000 kvadratmeter. Samtliga anläggningar är belägna i strategiska logistiklägen med bra transportförbindelser för att lätt kunna nå den nordiska marknaden.

- Förvärvet speglar Prologis engagemang i Sveriges växande logistikmarknad. Efterfrågan är stark i Sverige och sedan vår etablering i Sverige 2002 har vi haft en nästan hundraprocentig grad av uthyrning. Den här affären är ett svar både på denna efterfrågan samt bevis på vår övergripande strategi på denna viktiga marknad, säger Bram Verhoeven, senior vice president och regionchef, Prologis Benelux/Norden.

- Prologis är ett väletablerat företag inom logistik- och industrifastigheter som levererar på sina löften. Med försäljningen till Prologis kan vi vara säkra på att våra kunder är i goda händer, säger Johan Eriksson, vd, Estea AB.

I mars 2017 ägde Prologis 23 logistikfastigheter, omfattande ungefär 406 000 kvadratmeter av logistik- och distributionsutrymme i Sverige, vilket gör företaget till en av Sveriges ledande leverantörer av logistik- och industrifastigheter.

JLL var rådgivare till Prologis och CBRE till Estea.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige