Image
Profi har genomfört en betydande uthyrning om drygt 7 000 kvadratmeter åt Malmö Stad i kvarteret Dimman, Malmö med adress Bergsgatan 20.
Profi har genomfört en betydande uthyrning om drygt 7 000 kvadratmeter åt Malmö Stad i kvarteret Dimman, Malmö med adress Bergsgatan 20. Bild: Profi.

Profi hyr ut 7 000 kvadratmeter i Malmö

Uthyrning Profi hyr ut 7 000 kvadratmeter åt Stadsarkivet och Folkets Bio i Malmö.
Publicerad den 8 April 2013
Profi har genomfört en betydande uthyrning om drygt 7 000 kvadratmeter åt Malmö Stad i kvarteret Dimman, Malmö med adress Bergsgatan 20. Bild: Profi.
Profi har genomfört en betydande uthyrning om drygt 7 000 kvadratmeter åt Malmö Stad i kvarteret Dimman, Malmö med adress Bergsgatan 20.

Malmö Stads kulturförvaltning har tecknat två 20-åriga hyresavtal för Stadsarkivet och Folkets Bio i Profis fastighet Dimman i Malmö.

De nya hyresgästerna kommer att flytta in i nyanpassade lokaler vilka en gång huserade tidningen Arbetet samt i en nyproducerad del i fastigheten om 3 500 kvadratmeter.

Totalt landar uthyrningarna i kvarteret Dimman på 7 000 kvadratmeter.

Med de nya hyresgästerna är fastigheten fullt uthyrd. Profi har investerat 100 miljoner kronor i lokalerna.

Profi förvärvade fastigheten 2006 och har under åren genomfört ett omfattande utvecklingsarbete.

- Vi såg tidigt potentialen i fastigheten och i läget. Genom ett aktivt utvecklingsarbete har vi lyckats attrahera stora hyresgäster som Malmö Stad, Academedia och CD-on. Parallellt med det arbetet har vi genomfört en förändring av detaljplanen och skapat attraktiva bostadsbyggrätter som vi redan har sålt, säger Magnus Ungmark, regionchef på Profi.

En totalentreprenad för ny- och ombyggnation har upphandlats av Veidekke, som redan påbörjat projekteringen av fastigheten. Arbetena kommer att vara färdigställda under sommaren 2014, varefter de nya hyresgästerna successivt påbörjar inflyttningen.

- Vi är mycket glada och stolta över att Malmö Stad har valt att etablera Stadsarkivet och Folkets Bio i Profis fastighet. Verksamheterna passar mycket väl in i den fortsatta utvecklingen av närområdet där kultur, skolverksamhet och service redan finns och är starka. Och det passar väl in i vår ambition att fortsätta utvecklingen av vårt fastighetsbestånd i Malmö. Under 2013 kommer vi också att slutföra den stora investeringen i förnyelsen av handelskvarteret Caroli till en ny spännande destination i centrala Malmö, säger Staffan Olsson, vd på Profi.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige