Image

Profi hyr ut mer än 20 000 kvadratmeter

Uthyrning Profi har under den senaste tiden hyrt ut mer än 20 000 kvadratmeter lokaler i Stockholmsområdet.
Publicerad den 14 September 2011

Bland uthyrningarna kan nämnas Lillsätra 3 (Sätra) där uthyrning på 5 900 kvadratmeter skett på långt avtal till logistik- och servicebolaget Servistik. I samma fastighet har Profi hyrt ut cirka 2 600 kvadratmeter på långt avtal till den börsnoterade tele- och data koncernen Phonera.
I Styckjunkaren 3 (Solna) har Nobina Swebus tecknat sig för cirka 4 200 kvadratmeter. Större uthyrningar har dessutom gjorts till Sodexo och Sundbybergs Kommun i fastigheten Freden Större 11 (Sundbyberg), Itrim och Länsförsäkringar i fastigheten Linneduken 5 (Brommaplan) och Ortopedteknik i Sjukhuset 9 (Danderyds sjukhus).
- Vi har varit mycket aktiva på uthyrningssidan och det är tillfredställande att vi kunnat etablera så många bra hyresgäster i våra lokaler. Uthyrningarna har gjorts i en stark hyresmarknad men skall även ses mot bakgrunden av vår starka interna förvaltningsverksamhet. Genom dessa uthyrningar, som motsvarar närmare åtta procent av Profis bestånd, har vi väsentligt förlängt kontraktsdurationen och säkrat stabila kassaflöden, säger Staffan Olsson, vd på Profi.

Profis fastighetsbestånd omfattar för närvarande drygt 270 000 kvadratmeter lokaler fördelat mellan 27 fastigheter i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige