Image
En illustration av Lidls kommande fjärde butik i Uppsala.
En illustration av Lidls kommande fjärde butik i Uppsala. Bild: Prisma Properties

Prisma Properties tecknar långt hyresavtal med Lidl

Uthyrning Prisma Properties har ingått ett tioårigt hyresavtal med Lidl om utveckling av en ny butik på Kungsgatan i centrala Uppsala. Butiken om 2 200 kvadratmeter blir Lidls fjärde i staden och planeras att öppna under 2025.
Publicerad den 17 Oktober 2024

Med 204 butiker runtom i Sverige är Lidl en av de största dagligvarukedjorna i landet. Under förra affärsåret ökade Lidl Sverige omsättningen med över elva procent.

Stadsdelen Kungsängen, där den nya butiken kommer att vara belägen, har genomgått en större bostadsutveckling det senaste decenniet och antalet invånare väntas fortsätta öka. Den nya butiken kommer att få ett 80-tal parkeringsplatser och i samband med butiksetableringen kommer ett 20-tal tjänster att tillsättas.
– Vi är stolta över att vara en del av Lidls imponerande tillväxtresa. Nu bygger vi vidare på vårt samarbete och ger uppsalaborna tillgång till ännu mer prisvärd mat, säger Thomas Hansen, CDO Sverige på Prisma Properties.

Butikens byggstart är planerad till det fjärde kvartalet 2024, med planerad öppning under fjärde kvartalet 2025.
– Vi är mycket nöjda med att kunna etablera en butik så pass centralt på orten. Med den nya butiken som ligger invid en av de större genomfartslederna i Uppsala, kommer vi göra det enklare för uppsalaborna att genomföra sin veckohandling på väg till andra sysslor. Vårt mål med den här etableringen är att ytterligare öka tillgängligheten för våra kunder att handla på Lidl oavsett om de tar sig fram till fots, med cykel, kollektivtrafik eller bil, säger Christian Sjöström, fastighetschef på Lidl Sverige.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tyngsta rekryteringarna under Q3

Karriär Flera bolag har stärkt sina trupper med nyrekryteringar till tunga poster. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste rekryteringar under tredje kvartalet 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige