Image
Platzer säljer Saabs växellådsfabrik, Skår 40:17, i Göteborg till Liseberg.
Platzer säljer Saabs växellådsfabrik, Skår 40:17, i Göteborg till Liseberg. Bild: Platzer

Platzer säljer för kvarts miljard

Transaktioner Platzer säljer fastigheten Skår 40:17 (Saabs växellådsfabrik) i Göteborg om 47 000 kvadratmeter till Liseberg. Värdet i affären uppgår till 250 miljoner kronor.
Publicerad den 5 Juni 2013
P-G Persson. Bild: Platzer
P-G Persson. Platzer säljer Saabs växellådsfabrik, Skår 40:17, i Göteborg till Liseberg. Bild: Platzer
Platzer säljer Saabs växellådsfabrik, Skår 40:17, i Göteborg till Liseberg.

Liseberg och Fastighetskontoret har under några års tid fört en dialog med Platzer rörande ett eventuellt förvärv av fastigheten Skår 40:17, med adressen Nellickevägen 2.

Fastighetskontoret fick 2012 ett uppdrag av Kommunfullmäktige i Göteborgs Stad att förhandla och ta fram avtal för förvärv av mark i anslutning till Liseberg. Affären är beslutad i respektive bolags styrelser och köpeavtalet är undertecknat av båda parter, men för ett slutgiltigt godkännande krävs även ett beslut i kommunfullmäktige.

– Vi har arbetat intensivt med olika idéer för områdets utveckling och gjort bedömningen att en försäljning till Liseberg är det bästa alternativet för oss. Vi är mycket glada att vi tillsammans har lyckats hitta en lösning som passar båda parter och ser fram emot att fastigheten kommer att utvecklas till något positivt för alla framtida Lisebergsbesökare, säger P-G Persson, vd på Platzer.

– Vi köper Skår 40:17 för att vi vill säkerställa en markreserv för den långsiktiga utvecklingen av verksamheten. Vi är mycket glada över att kunna ta ett första steg mot framtidens Liseberg, säger Andreas Andersen, vd för Liseberg.

Fastigheten, vars största hyresgäster idag är Liseberg och Weigl, tillträds av Liseberg den 31 oktober 2013.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige