Image

Platzer säljer till Eklandia

Transaktioner Platzer säljer fyra fastigheter i Tagene verksamhetsområde på Hisingen till Platzer. Köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om cirka 80 miljoner kronor.
Publicerad den 7 Maj 2013
P-G Persson. Bild: Platzer
P-G Persson.

Fastigheterna, som främst består av industri och lager, är fullt uthyrda till Mechanum och Kakeldaxgruppen. De har en uthyrningsbar yta om cirka 8 400 kvadratmeter.

- Beståndet i Kärra har utvecklats väl de senaste åren. Bland annat har fastigheten Kärra 80:6 byggts om från lager till serviceverkstad för Mechanum. Försäljningen är ett led i vårt arbete att renodla vårt bestånd på Hisingen och fokusera mer i områdena runt Backaplan och Frihamnen, säger P-G Persson, vd för Platzer Fastigheter.

Fastigheterna ligger i anslutning till Eklandias befintliga bestånd. Eklandia tillträder den 31 maj.

CBRE var rådgivare åt säljaren Platzer.

Affären omfattar följande fastigheter:
Kärra 80:6 – Mechanum, bilverkstad.
Kärra 78:12 – Kakeldaxgruppen, centrallager.
Kärra 78:13 – Kakeldaxgruppen, huvudkontor och centrallager.
Kärra 78:8 – Kakeldaxgruppen, Stigs Kakel, butik och lager.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige