Image

Platzer hyr ut i Högsbo

Uthyrning Platzer hyr ut 2 800 kvadratmeter till YIT Sverige AB i Högsbo, Göteborg.
Publicerad den 20 Juni 2012

YIT hyr 1 900 kvadratmeter kontor och 900 kvadratmeter servicelager i fastigheten Högsbo 13:6 med adress E A Rosengrens gata 17 i Högsbo, Göteborg.

Fastigheten, som tidigare hyrdes i sin helhet av IFS, innehåller drygt 7 850 kvadratmeter kontor med lager i källaren och är också sedan förra året godkänd som Green Building.

- Sedan fastigheten blev tom i slutet av förra året har vi haft ett intensivt uthyrningsarbete som lett till att vi nu lyckats hyra ut delar av första och andra våningen. Nu kvarstår ytterligare cirka 4 700 kvadratmeter att hyra ut och då den tekniska standarden på huset är god och det är gott om parkeringsplatser, vilket gör den till en attraktiv kontorsfastighet, hyser vi gott hopp om att genomföra ytterligare förhyrningar inom en snar framtid, säger P-G Persson, vd för Platzer Fastigheter.

- Vi har under en tid sökt nya lokaler som fyller våra behov. Vi har idag etableringar på flera ställen i Göteborg och får nu möjlighet att samlokalisera våra resurser, vilket är viktigt för att vi skall få full utväxling av vår verksamhet. Vi har nu funnit en fastighet och en fastighets-ägare som tillgodoser våra behov och vi ser fram emot ett samarbete med Platzer, säger Johnny Wallerman, distriktschef Göteborg Kraft på YIT Sverige AB.

YIT Sverige AB kommer att flytta in i lokalerna 1 januari 2013.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige