Image

Peab genomför sin första obligationsemission

Bolag Peab emitterar nu obligationer uppgående till 400 miljoner kronor i det MTN-program som etablerades i februari 2012. Löptiden på obligationerna är tre år.
Publicerad den 29 Maj 2012

Emissionen är uppdelad i en del med fast ränta och en del med rörlig ränta. Arrangör av emissionen är Nordea. Låneramen för MTN-programmet är tre miljarder kronor.

Peab har tidigare använt sig av upplåningskällor utanför det traditionella banksystemet.

Under 2004 etablerades ett program för kortfristig upplåning via kapitalmarknaden, så kallat företagscertifikat, med en låneram om tre miljarder kronor.

I början av november 2011 emitterades obligationer för en miljard kronor i en så kallad private placement med en finansiell institution. Obligationernas löptid uppgick till 3-5 år.

MTN-programmet ger Peab möjlighet att via kapitalmarknaden hitta långfristig finansiering och avses användas som en av flera finansieringskällor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De har branschens mest värdefulla fastighetsbestånd

Lista Fastighetssverige har kartlagt de noterade bolagens totala fastighetsvärde i jakt på branschens mest värdefulla bestånd. Här är en uppdaterad lista efter första kvartalet 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige