Image
Peab bygger en simhall i Malung.
Peab bygger en simhall i Malung.

Peab bygger simhall i Malung

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga en ny simhall i Malung. Beställare är Malung-Sälens kommun och kontraktssumman uppgår till 216 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Augusti 2022
Nils Staffansson. Nils Staffansson.

Peab bygger den nya simhallen centralt i Malung på en yta av 5 400 kvadratmeter. Simhallen rymmer en 25 meter lång simbassäng med åtta banor, en multibassäng med höj- och sänkbart golv, ett barnlandskap samt en relaxavdelning för uthyrning med varmpool, isvak och bastu. Simhallen kommer att ha en entré med servering som också kan betjäna de badande gästerna.

– Det är väldigt hedrande att vi har fått detta uppdrag. Att bygga badhus är både intressant och krävande, men vi känner oss väl rustade att i nära samarbete med beställaren leverera en ny simhall till Malungsborna, säger regionchef Nils Staffansson.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkansformen partnering. Byggstart är i augusti 2022 och simhallen beräknas vara klar i juni 2024.

Projektet orderanmäls i det tredje kvartalet 2022.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Botryggs utmanande läge – pausar tre projekt i storstäderna

Bygg/Arkitektur På grund av det rådande marknadsläget har Botrygg tagit beslut om att pausa nyproduktion i Göteborg och Stockholm. För Fastighetssverige berättar vd:n Adam Cocozza om bakgrunden till beslutet, de utmanande faktorerna som tynger verksamheten och vad som krävs för att projektstarterna ska kunna komma igång igen under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige