Image

Patriam satsar på smarta lås

Bolag Patriam inleder ett samarbete med Glue, som tillverkar smarta dörrlås. De smarta låsen möjliggör tjänster som ska lösa livspusslet.
Publicerad den 11 Maj 2017
Emilia Sjöblom. Bild: Patriam
Emilia Sjöblom. Smarta lås förenklar vardagen. Bild: Patriam
Smarta lås förenklar vardagen.

- Smarta lås, där du bland annat kan ge matleveransen eller elektrikern tillträde till ditt hem är inget nytt som enskilt fenomen. Men genom att koppla på en rad tjänster till låset skapas möjligheter som bidrar till att livspusslet kan gå ihop. Vi tror på att omfamna den senaste tekniken och skapa servicelösningar med hjälp av den. På så sätt utvecklar vi inte bara vackra och högkvalitativa hem utan bygger även in en enklare tillvaro. I framtidens bostäder blir det digitala tjänsteutbudet lika viktigt som övrig inredning, säger Emilia Sjöblom, marknadschef på Patriam.

Det digitala, ihopkopplade hemmet ger redan idag en ökad bekvämlighet när vi är hemma. Morgondagens stora fråga handlar, enligt rapporten ’Rum för det goda livet’ framtagen av Kairos Future på uppdrag av Patriam, mer om hur vi maximerar vår tid – allt för att kunna njuta när vi väl är hemma. Tillsammans med Glue, tillverkare av smarta dörrlås, gör Patriam nu allvar av sina tidsbesparande planer. Med tjänsterna som låset erbjuder kan till exempel matvaror levereras direkt till kylskåpet, kemtvätten hänga i garderoben och när du kommer hem står färska blommor på vardagsrumsbordet tillsammans med paketet från favoritonlinebutiken.

- I takt med att vi handlar mer på nätet tillbringar vi allt mer tid åt att få varor och tjänster till hemmet. Patriams bostadsköpare är sannolikt personer som värdesätter tid och därför snabbt kommer anamma denna tidsbesparande lösning att få allt levererat till hemmet utan att behöva anpassa sitt schema, säger Carl-Johan Grandinson, vd och grundare på Glue.

Patriams vision om det goda livet stannar emellertid inte vid det som kan spara tid idag. Man blickar också framåt. 3D-skrivare utvecklas till exempel snabbt nu och kan på kort tid få en betydande roll som underlättar vardagen ännu mer. Bredvid i kön står drönare, med möjligheter att leverera varor till folk utan att det krävs förare.

– Nya lösningar kommer på olika sätt att förändra logistiken och varuförsörjningen i hushållen. Som bostadsutvecklare har vi ett ansvar för att skapa hem som ger rum för ett gott liv. Vi är inte främmande för att det ska finnas utrymme för till exempel en 3D-skrivare i huset så att de boende inte behöver åka iväg för att handla reservdelar eller extra skruvar. Och det är inte omöjligt att vi redan nu ska skapa utrymme för landningsplats av drönare på våra fastigheter, så att vi är med när drönarleveranser blir allmänt vedertagna, säger Emilia Sjöblom.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige