Image
Vinkelhuset på Lilla Essingen, som det är tänkt att se ut.

MVB totalentreprenör för Patriams projekt på Essingen

Bostäder Patriam har valt MVB Entreprenad AB som totalentreprenör för sitt senaste projekt, Patriam Vinkelhuset, beläget på Lilla Essingen i Stockholm.


Carina Ohlander.

Patriam rekryterar Carina Ohlander som ny CFO

Bolag Patriam rekryterar Carina Ohlander som ny CFO. Carina Ohlander kommer att spela en nyckelroll för Patriams utveckling framåt. Hon har senast arbetat med fastighetsuppdrag i eget bolag och dessförinnan bland annat varit CFO på Savills och JLL.


Patriam köper för att utveckla nya bostäder på Kungsholmen i Stockholm.

Patriam förvärvar bostadsrättsprojekt i centrala Stockholm

Transaktioner Patriam har avtalat om att förvärva fastigheten Fågelbärsträdet 12 på John Ericssonsgatan 4 invid Norr Mälarstrand. Detaljplanen medger en utveckling av en ny bostadsbyggnad och rivningslov är erhållet för den befintliga och uttjänta byggnaden.


John Gunell, Investment Controller och Johan Konsten, Projektutvecklingschef.

Patriam i tillväxt – stärker upp med erfaren duo

Bolag Bolaget stärker upp organisationen med två rutinerade namn. John Gunell, närmast från Länsförsäkringar, går in som Investment Controller och Johan Kansten, tidigare Ebab samt egen konsult, blir ny Projektutvecklingschef.


Patriam köper i Bromma.

Patriam köper bostadsrättsprojekt i Bromma

Transaktioner Patriam har ingått avtal om att förvärva fastigheterna Hingsten 1 och 2 i Bromma. Fastigheterna ingår i ett prioriterat detaljplanearbete som Stockholms stad driver utmed Bällstavägen i Bromma. Cirka 70 nya bostadsrätter ska utvecklas på fastigheterna och det underliggande fastighetsvärdet beräknas till cirka 140 miljoner kronor.


Patrium köper byggrätter i Primus av Oscar Properties.

Patriam köper sista delen av Primus

Transaktioner Under vinter sålde Oscar Properties majoriteten av Primus på Lilla Essingen till Peab för 1,17 miljarder kronor. Nu står det klart att Patriam köper återstående byggrätter i fastigheten för 250 miljoner kronor.


Ylva Hagelbäck, Camilla Löfgren och Lisa Rigfelt.

Patriam rekryterar trio

Bolag Patriam växlar upp och rekryterar medarbetare till tre nya funktioner. Camilla Löfgren går in som projektutvecklingschef, Ylva Hagelbäck som projektledare för marknad och koncept och Lisa Rigfelt blir marknadskoordinator och office manager.


Serneke bygger bostadsrätter åt Patriam på Lidingö.

Serneke bygger bostadsrätter åt Patriam på Lidingö

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat ett totalentreprenadavtal med Patriam om att bygga 48 bostadsrätter på Lidingö. Bostäderna ska stå klara sommaren 2023 och ordern är värd cirka 157 miljoner kronor.


Patriam köper på Lidingö.

Patriam köper på Lidingö – planerar för unik nyproduktion

Bostäder Den gamla byggnaden vid Torsplan i pittoreska Torsvik på Lidingö var vid uppförandet 1946 tänkt som biograf men så blev det aldrig. Istället har den fungerat både som tvätteri, kontor och skola för att idag stå tom. Nu får fastigheten nytt liv genom att delar av byggnaden rivs och ersätts med nyproduktion av unika bostadsrätter med tillhörande garage. Bakom utvecklingen står bostadsutvecklingsbolaget Patriam tillsammans med Arkitema Architects.


Andreas Holmberg.

Patriam köper i Nacka strand

Transaktioner Patriam förvärvar fastigheten Sicklaön 13:136 i Nacka strand av Carlyle Group och gör därmed sitt första förvärv i Nacka kommun. Detaljplanen har vunnit laga kraft och möjliggör en nyproduktion där samtliga bostäder får en unik vattenkontakt med utsikt över Stockholms hamninlopp och Djurgården.


SBB tar över Karlbergsvägen

Bolag SBB köper samtliga stamaktier i Karlbergsvägen 77 och höjer budet på bolagets preferensaktier.


Ilija Batljan.

SBB lägger bud på Karlbergsvägen-preffar – introducerar nytt aktieslag

Bolag SBB lämnar ett partiellt erbjudande till preferensaktieägarna i Karlbergsvägen 77 Fastighets AB om att köpa samtliga preferensaktier mot betalning i nyemitterade stamaktier av serie D i SBB.


"Känner ingen press att säljstarta"

Bostäder Obs-listning, aktieägarlån och uppskjuten försäljningsstart… Den senaste tiden har onekligen varit händelserik för Karlbergsvägen 77.


Karlbergsvägen säkerställer 2018

Bolag Karlbergsvägens preferensaktie placerades häromdagen på First Norths observationslista på grund av likviditetsproblem. Nu svarar bolaget med att ta in aktieägarlån som säkerställer likviditet och rörelsekapitalet för hela 2018.


Placeras på Obs-listan

Bolag Karlbergsvägen 77 Fastighets AB:s preferensaktie placeras på First Norths observationslista – anledningen är likviditetsbrist.


Patriam rekryterar från Cushman & Wakefield

Karriär Patriam stärker sin organisation och rekryterar nu Ludvig Fredriksson som investment controller.


Fastighetskvinnan
Britt Lindqvist, Emma Hernell och Emilia Sjöblom.

Digitala möjligheter – nu och i framtiden

Fastighetskvinnan Landningsplatser för drönare, inopererade chip och nya betalningslösningar i butikerna – digitaliseringen ger nya möjligheter. Vasakronans Britt Lindqvist, HUI:s Emma Hernell och Patriams Emilia Sjöblom diskuterar kontor, handel och bostäder utifrån ett digitaliseringsperspektiv på seminariet Fastighetskvinnan.


Patriam bygger nytt – ”den nya gröna vågen”

Bygg/Arkitektur Patriam river och bygger nytt på Karlbergsvägen i Vasastan, Stockholm. 90 lägenheter med fokus på det gröna.


Patriam satsar på smarta lås

Bolag Patriam inleder ett samarbete med Glue, som tillverkar smarta dörrlås. De smarta låsen möjliggör tjänster som ska lösa livspusslet.


Patriam rekryterar ny CFO

Karriär Carina Ohlander blir ny CFO på Patriam. Hon har tidigare arbetat hos Tenzing och JLL där hon verkat som Head of Finance.