Image
Ilija Batljan.
Ilija Batljan. Bild: SBB

SBB lägger bud på Karlbergsvägen-preffar – introducerar nytt aktieslag

Bolag SBB lämnar ett partiellt erbjudande till preferensaktieägarna i Karlbergsvägen 77 Fastighets AB om att köpa samtliga preferensaktier mot betalning i nyemitterade stamaktier av serie D i SBB.
Publicerad den 4 Oktober 2018

SBB kallade på torsdagsmorgonen till en extra bolagsstämma med anledning att man vill introducera nya D-stamaktier, som ger rätt till fem gånger den sammanlagda utdelningen av stamaktier av serie A och B, dock högst 2 kronor per aktie och år.

SBB:s erbjudande till preferensaktieägarna i Karlbergsvägen innebär att för varje preferensaktie får man 2,7742 stamaktier av serie D i SBB. Erbjudandet innebär en premie om - baserat på ett uppskattat värde om 31,00 kronor per nyemitterad stamaktie av serie D i SBB, motsvarande ett pris per preferensaktie om cirka 86 kronor per preferensaktie i Karlbergsvägen 77 - 72 procent jämfört med onsdagens stängningskurs om 50,00 kronor för Karlbergsvägen Pref.

Det sammanlagda värdet för erbjudandet för samtliga preferensaktier i Karlbergsvägen 77 uppgår till cirka 191,8 miljoner kronor, vilket motsvarar maximalt 14,6 procent av det totala antalet aktier och 1,7 procent av det totala antalet röster i Karlbergsvägen 77.

SBB:s plan är att bedriva utbildningsverksamhet i fastigheten (Karlbergsvägen 77 drivs av Fridhem och Patriam, bolaget äger bara en fastighet, i Stockholm).

SBB har fört diskussioner med företrädare för Karlbergsvägen 77 för att möjliggöra en affär och som ett led i detta lämnas detta erbjudande. SBB bjuder även in till samtal med ägarna av stamaktier i Karlbergsvägen 77 för en förhandlad affär som inte kommer att vara mer fördelaktig än erbjudandet.

– SBB är idag Nordens ledande aktör inom samhällsfastigheter. Därför är detta ett naturligt steg att gå in och bidra till att det skapas funktionella utbildningslokaler i centrala Stockholm. Vidare bidrar betalning med D-aktier att fortsatt stärka SBB:s justerade soliditet som redan innan budet uppgår till cirka 40 procent, SBB:s vd Ilija Batljan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Corem laddar förvärvsbössan

Bolag Coronapandemin fortsätter att sprida oro världen över och Corem påverkas av osäkerheten, men bedömer sig stå väl rustat och ha goda framtidsutsikter. Företaget har en stark balansräkning, låg belåningsgrad, en bra mix av hyresgäster och fastigheter i attraktiva lägen på tillväxtorter. Företagets vd Eva Landén berättar för Fastighetssverige hur de arbetar med förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY