Patriam vill infria drömmen om en grönare livsstil mitt i stan. Förutom exklusiva boendekvaliteter erbjuds bland annat en vildvuxen innergård samt ett orangeri på den gemensamma takträdgården, för odling året om.
– Idag ser vi det ekologiska och gröna som en allt oftare sökt motvikt till det uppkopplade stadslivet. Därför har orangerier blivit attraktivt för de som väljer att bo i stadsmiljön, men längtar efter att odla sina egna grönsaker och växter. Kan du inte komma till naturen får vi se till att naturen kommer till dig, säger Andreas Holmberg, vd på Patriam.
Rurbanismen dök upp på trendkartorna för några år sedan och omfamnar ett urbant boende med valda delar från ett ruralt lantliv. Nu är Patriam på god väg att möta trenden, med sitt senaste bostadsprojekt Karlbergsvägen 77-79 som är under projektering på Karlbergsvägen.
Förslaget innebär att nuvarande fastighet rivs och två nyproduktioner uppförs på tomten, omfattande cirka 90 bostadsrätter. Unikt för projektet är att man kombinerar exklusiva boendekvaliteter med utomhusmiljöer som ska ge ökad livskvalitet.
– Detta är vad många människor i stan drömmer om idag och jag tror bara att vi har sett början av den nya gröna vågen. Patriams målbild, som är verkligt häftig, är att bygga ett Bosco Verticale, ’Den vertikala skogen’ mitt i Stockholm. De husen i Milano har tillsammans cirka 900 träd, snacka om gröna lungor i storstaden. Vi är inte där än men Karlbergsvägen 77-79 ger en fingervisning om vår ambition, säger Andreas Holmberg.
Bland annat kommer den idag överbyggda innergården öppnas upp och fungera som husets trädgård. Här skapas en vildvuxen miljö med plats för både lek och grönska. Den gemensamma takterrassen med tillhörande orangeri blir en lugn plats avskild från stadens myller och kan användas för både odling och umgänge året om.
– I en värld av compact living är orangeriet den nya trädgården, säger Andreas Holmberg.
Intresset för hållbarhet, hälsa, trädgård, odlande och längtan efter en grönskande stadsmiljö är, i motsats till vad man kan tro, inget smalt innerstadsfenomen. Enligt TNS/SIFO känner sig hela tre miljoner svenskar hemma i beskrivningen. Därför blir det allt viktigare för bostadsutvecklare att bygga in drömmen om landet i den urbana miljön.
- Nykollektivismen är här och idag vill även bostadsrättsföreningen dela på saker, odla och ta hand om de gemensamma ytorna tillsammans. Vi är inte främmande för att låta både höns och bikupor ta utrymme i våra fastigheter framöver, avslutar Andreas Holmberg.
Presenteras av WeOffice
Presenteras av Pattern Geographic
Bolag Slättö, har genom logistik- och industri-teamet Evolv, gjort sina första förvärv inom lättindustri i den nyetablerade fonden Slättö Value Add III. Lars Axelsson, vd för Evolv, berättar för Fastighetssverige om premiärförvärven och hur man vill fortsätta växa samt hur han ser på framtiden och konkurrensen inom lättindustrisegmentet.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.