Image
Hidayet Tercan, Stefan Dahlbo och Jonas Gustavsson diskuterar integration med utgångspunkt från ett projekt i Botkyrka.
Hidayet Tercan, Stefan Dahlbo och Jonas Gustavsson diskuterar integration med utgångspunkt från ett projekt i Botkyrka.

Integration – möjligheter för fastighetsbranschen

Fastighetskvinnan Entreprenören Hidayet Tercan, Anders J Ahlström Fastighets vd Stefan Dahlbo och Fasticon Kompetens Holdings vd Jonas Gustavsson – trion diskuterar integration och kompetensförsörjning, kopplat till ett unikt projekt i Botkyrka, på seminariet Fastighetskvinnan den 7 september.
Publicerad den 11 Juli 2017

Projektet Fastighetskompetens 2017 har precis inletts – bakom projektet står Fasticon Kompetens som samarbetar med ett flertal olika aktörer.

Syftet är att arbetslösa i utanförskap ska få arbete i den kompetenstörstande fastighetsbranschen.

Unikt för projektet är att man arbetar uppsökande - istället för att vänta på att Arbetsförmedlingen förmedlar arbetskraft finns projektet på plats i miljonprogramsområdet för att träffa, skapa kontakt och validera kunskaper som ska leda till arbete.

Ett flertal fastighetsägare i miljonprogramsområden arbetar sedan tidigare med att anställa boende i området – skillnaden här är att Fasticon Kompetens har ambitionen att förmedla arbetskraft brett i fastighetsbranschen.

Det första pilotprojektet sker i Alby, tillsammans med bland andra Byggmästare Anders J Ahlström. Förhoppningen är att projektet ska spridas till miljonprogramsområden runt om i Sverige.

På seminariet Fastighetskvinnan är projektet utgångspunkten för ett panelsamtal om fastighetsbranschens ansvar och möjligheter kring integrationsfrågorna.

Paneldeltagarna:
Hidayet Tercan, entreprenör, föreläsare, debattör och grundare av bland annat vårdbemanningsföretaget Zemrete. Hon har arbetat för Röda Korset, utbildat svenskar, israeler och palestinier i konflikthantering, ledarskap och demokrati och har byggt upp kunskapsnätverket Transfer. Hon är bland annat styrelseledamot i Byggmästare Anders J Ahlström Fastighets AB och SOS Barnbyar i Sverige, ledamot i nationella juryn för Entrepreneur Of The Year och ledamot i juryn för Årets Byggchef. Hon är född i Kurdistan och kom till Sverige som 18-åring.

Stefan Dahlbo, som vid årsskiftet vd för Anders J Ahlström Fastighets AB. Han har en lång bakgrund inom svenskt näringsliv och har haft ledande positioner inom bland andra Öresund, HQ Bank och Alfred Berg. Han har varit styrelseordförande i Klövern och ledamot i Fabege och Wihlborgs. Han har även varit ordförande i Svenska tennisförbundet.

Jonas Gustavsson, vd för Fasticon Kompetens Holding AB med fokus på att bygga upp och utveckla nya affärer och verksamheter. Han har stor erfarenhet av kompetensförsörjningsfrågor inom fastighetsbranschen och har varit vd sedan Fasticon Kompetens startades 2007.

Seminariet Fastighetskvinnan äger rum på Grand Hotel i Stockholm den 7 september. Det är ett heldagsseminarium, delvis med fokus på jämställdhets- och mångfaldsfrågor. Män medverkar när det handlar om jämställdhet och mångfald – när det handlar om business är det 100 procent kvinnor på scen.

Du anmäler dig till seminariet här.

Programmet hittar du här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetskvinnan 2024

Var: Grand Hotel, Stockholm (Vinterträdgården)

När: Torsdag 5 september

Pris: 5995 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är att Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch – ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:

Partners:

Se film från ett tidigare event här:

Mer från Fastighetssverige