Image

Karlbergsvägen avvaktar med försäljningsstart

Bolag Överklaganden och osäkerhet på bostadsmarknaden gör att Karlbergsvägen 77 skjuter på sin planerade försäljningsstart.
Publicerad den 30 Januari 2018

Karlbergsvägen 77 Fastighets AB ägs huvudsakligen av Patriam och Fridhem. Bolagets preferensaktier är noterade på First North Stockholm.

De två överklagandena av detaljplanen som inkommit till mark- och miljödomstolen för projektet Karlbergsvägen 77 har nu analyserats av bolaget.

De huvudsakliga synpunkterna i överklagandena avser förändringar i sol- och dagsljusförhållanden för grannfastigheten. Om inte överklagandena dras tillbaka kan detaljplanen vinna laga kraft först efter att ärendet behandlats i mark- och miljödomstolen och, i det fall prövningstillstånd ges, i mark- och miljööverdomstolen. Enligt Stadsbyggnadskontoret uppgår en överklagandeperiod hos mark- och miljödomstolen till mellan sex och arton månader.

Vidare kan bolaget konstatera att det råder en fortsatt osäkerhet på bostadsmarknaden. Mot denna bakgrund har styrelsen fattat beslut om att avvakta med starten av försäljningen av de planerade bostäderna till dess att detaljplanen vunnit laga kraft och bostadsmarknaden har stabiliserats.

Karlbergsvägen 77 Fastighets AB äger utvecklingsprojektet på fastigheten Kadetten 29 i stadsdelen Vasastan i centrala Stockholm. Avsikten är att uppföra två nya byggnader med bostadsrätter inom premium¬segmentet efter att en ny detaljplan antagits.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige