Image

Panini öppnar i NCC:s Torsplan

Uthyrning Måltidsbutikskedjan Panini har tecknat hyresavtal om 213 kvadratmeter i den andra etappen av Torsplan i nya Hagastaden. Mer än två tredjedelar av lokalerna är nu uthyrda.
Publicerad den 10 November 2015

– Stadsdelen växer med många nya arbetsplatser och bostäder. I området kommer det att röra sig mycket folk som blir våra potentiella kunder. Det finns också en generös trottoar utanför där vi kan ha uteservering på sommaren, säger Pierre Constantinou, delägare på Panini Internazionale.

Måltidsbutiken i Torsplan blir nummer 22 i butikskedjan, som finns uteslutande i Stockholm. Det blir också Paninis största måltidsbutik. Inflyttning sker i slutet av 2016.

Panini är historiskt ett take away-företag med frukost- och lunchprodukter. I Torsplan-lokalen tar företaget även steget in i cafévärlden. Butiken inreds med bekväma fåtöljer och mer textilier än i övriga butiker. Syftet är att locka eftermiddagskunderna att fika och stanna längre än den genomsnittliga Panini-kunden.

En serie bakverk och efterrätter av konditorn Daniel Roos kommer att serveras i Paninis butik. Daniel Roos har varit chefskonditor på Operakällaren och medlem av det svenska kocklandslag som tog OS-guld i Tyskland 2012.

Restaurang Toros, SATS, Apcoa, Stockholms läns sjukvårdsområde, Willys Hemma och Sushi Yama har sedan tidigare valt att etablera sig i den andra etappen i Torsplan. I och med uthyrningen till Panini stärks serviceutbudet ytterligare i Torsplan och Hagastaden, Stockholms nya växande stadsdel.

Torsplan etapp två miljöcertifieras enligt Breeam. Byggnaden blir en av få i världen som uppnår den allra högsta nivån, Breeam Outstanding. Miljöcertifieringen innebär bland annat stor hänsyn till inomhusmiljö, ekologi, livscykel, avfall samt energi- och vattenanvändning. Fastigheten blir även en Green Building.

Lokalerna ingår i konceptet ”Future Office by NCC”, som är ett nordiskt koncept med målet att skapa en attraktiv och hållbar arbetsplats för kunden.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige