Image

NCC hyr ut 5 500 kvadratmeter i Torsplan

Uthyrning SIS Swedish Standards Institute är senaste tillskottet i Torsplan etapp 2 i nya Hagastaden. Därmed är etappen snart fullt uthyrd ett helt år innan fastigheten är färdigställd.
Publicerad den 16 December 2015
Annons
Image
NCC hyr ut 5 500 kvadratmeter till SIS i Torsplan 2. Bild: NCC
NCC hyr ut 5 500 kvadratmeter till SIS i Torsplan 2.

SIS har tecknat ett sjuårigt hyresavtal för drygt 5 500 kvadratmeter kontorsyta och inflyttning sker i februari 2017.

– Vi hälsar SIS välkomna till Torsplan och den växande stadsdelen Hagastaden. Deras inflyttning stärker tillväxten i området ytterligare samt bidrar till att förstärka den life science profil som vi medvetet har arbetat för att addera till området, säger Olle Forsberg, regionchef på NCC.

– SIS är mycket nöjda med överenskommelsen. Den innovativa och forskningsinriktade miljö som kommer att byggas upp i Hagastaden är rätt för att vi ska kunna fortsätta utvecklas på ett optimalt sätt, säger Thomas Idermark, vd på SIS.

Torsplan har en central placering i ett nav som binder samman Vasastaden och Solna. Torsplan etapp två, som omfattar 23 000 kvadratmeter kontor- och handelsyta, har sålts genom en bolagsaffär till Fastighets AB Brostaden med ett värde om cirka 1,6 miljarder SEK. Brostaden beräknas tillträda fastigheten under Q1 2017.

Byggnaden beräknas stå klar i slutet av 2016 och blir NCC:s andra kommersiella fastighet i Hagastaden. Det enda som återstår att hyra ut är kontorsytan i penthouse samt en butikslokal. Bland hyresgästerna finns bland annat Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO), SATS och Willys Hemma. Inflyttning sker successivt från hösten 2016.

NCC har ambitionen att certifiera Torsplan 2 i den högsta nivån Outstanding enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM. Byggnaden blir därmed ett av få projekt i världen med den höga miljöklassen. Miljöcertifieringen innebär bland annat stor hänsyn till inomhusmiljö, ekologi, livscykel, avfall samt energi- och vattenanvändning.

Fastigheten blir även en Green Building. Lokalerna ingår i konceptet ”Future Office by NCC”, som är ett nordiskt koncept med målet att skapa en attraktiv och hållbar arbetsplats för kunden.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ånäs om pandemins effekter: "Stor differentiering"

Bolag Atrium Ljungbergs vd om hur olika bolagets hyresgäster drabbats, och hur många miljoner man hittills lämnat i pandemirabatt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY