Image

NCC bygger 229 hyresrätter för Haninge Bostäder

Bostäder NCC har fått i uppdrag att bygga Kvarteret Kalvsvik med 229 hyresrätter för Haninge Bostäder i Jordbro, söder om Stockholm.
Publicerad den 4 Februari 2016

Bostadshusen kommer att ligga centralt med närhet till centrum, pendeltågstation och grönområden. Ordern är värd 299 miljoner kronor.

Södra delen av Jordbro byggdes ut under 1950 till 1970-talet och består idag huvudsakligen av hyresrätter i flerfamiljshus.

– Vi är tacksamma att kunna bidra positivt till utvecklingen av Jordbro med både nya fina hus och flera nya hyresrätter på en gång, säger Christoph Vejde, vd för Haninge Bostäder AB.

De nya hyreslägenheterna byggs i punkthus om sex till åtta våningar i storleken 1 till 3 rum och kök. Samtliga lägenheter får öppen planlösning och balkong eller uteplats.

– Tillsammans med Haninge Bostäder har vi hittat lösningar som förbättrar boendemiljön i området och ger hyresgäster fina funktionella bostäder med lågt energibehov, bra inomhusklimat och gedigna material, säger Henrik Landelius, chef för NCC Building Sweden.

NCC:s arbete påbörjas till sommaren 2016 och kvarteret kommer att stå helt klart i januari 2019. De första hyresgästerna beräknas kunna flytta in under sommaren 2018.

Bostäderna hyrs ut via Haninge Bostäders förmedlingssystem Boplats Haninge. Affären registreras i första kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Building.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbyggens vd Johanna Frelin om problemen på bostadsmarknaden

Bolag Under tredje kvartalet sålde Riksbyggen 232 bostadsrätter vilket är en ökning med 14 procent jämfört med samma period förra året. Riksbyggens vd Johanna Frelin beskriver marknadsläget för Fastighetssverige. Samtidigt som de själva utvecklas starkt så menar hon att det finns stora problem på den svenska bostadsmarknaden. Här är de förändringar som företaget vill se: "Finns ett stort underliggande behov av bostäder i Sverige".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY