Image
Mineralvattenfabriken

Atrium Ljungberg: Industrilokaler lockar nya hyresgäster

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med teknikbolaget Zmarta, som flyttar till nytt kontor i Hagastaden i Stockholm. Avtalet omfattar cirka 770 kvadratmeter i Mineralvattenfabriken, en ikonisk bryggerifastighet som idag består av moderna kontor mitt i områdets industrihistoriska hjärta.


Visualisering av planförslaget för Östra Hagastaden.

Efter över 700 yttranden – klartecken närmar sig för stora stadsomvandlingen

Bygg/Arkitektur Utvecklingen av Östra Hagastaden närmar sig ett viktigt godkännande i stadsbyggnadsnämnden och till våren kan satsningen få klartecken i fullmäktige. Fastighetssverige berättar mer.


Intill den kommande Norra Stationsparken återfinns Grönstedtska palatset, beläget på Sankt Eriksgatan 119-121/Dalagatan 100.

Novier har hyrt ut 10 000 kvadratmeter i Hagastaden

Uthyrning Utvecklingen av Hagastaden är en av Sveriges största stadsutvecklingsprojekt som planeras vara klar år 2030. Intill den kommande Norra Stationsparken återfinns Grönstedtska palatset, beläget på Sankt Eriksgatan 119-121/Dalagatan 100 där Novier har, inom ramen för förvaltningsuppdraget för Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv, hyrt ut cirka 10 000 kvadratmeter sedan våren 2021.


Scius Partners hyr ut i Hagastaden till innovativt bolag.

Scius Partners hyr ut i Hagastaden till innovativt bolag

Uthyrning Scius Partners har hyrt ut till ett innovativt industribolag med tydlig miljöprofilering i nyutvecklade Fenix i Hagastaden, Stockholm. Hyresavtalet omfattar cirka 3 700 kvadratmeter och blir bolagets nya internationella huvudkontor.


Forskaren i Hagastaden fylls upp med nytt hyresavtal.

Forskaren i Hagastaden fylls upp med nytt hyresavtal

Uthyrning Vectura Fastigheter har slutit hyresavtal i Forskaren med det svensk-amerikanska biofarmaceutiska företaget ITBMed. Bolaget kommer att etablera verksamhetens svenska kontor och labb i huset som motsvarar en yta om 500 kvadratmeter. ITBMed utvecklar läkemedel inom transplantation och autoimmunitet. Under 2022 har Forskaren i Hagastaden, den nya destinationen och mötesplatsen för life science aktörer, fyllts med flertalet nya hyresgäster.


Annica Ånäs.

Atrium Ljungberg tecknar exploateringsavtal i Hagastaden

Bygg/Arkitektur Atrium Ljungberg har tecknat fem exploateringsavtal med Stockholms stad. Avtalen omfattar två bostadsrättshus med totalt cirka 440 lägenheter (37 000 kvadratmeter BTA), fördelat på fyra etapper, samt ett kontorshus om cirka 26 000 kvadratmeter BTA, ovanpå ett gemensamt garage i Hagastaden.


Atrium Ljungberg gör miljardförvärv i Hagastaden.

Atrium Ljungberg gör miljardförvärv i Hagastaden

Transaktioner Atrium Ljungberg har tecknat avtal om förvärv av fastigheten Blästern 15 i Hagastaden, Stockholm. Byggnaden omfattar 21 300 kvadratmeter och förvärvas till ett underliggande fastighetsvärde om 2 345 miljoner kronor. Genom förvärvet stärker Atrium Ljungberg positionen som en av de största fastighetsägarna och stadsutvecklarna i expansiva Hagastaden.


Mineralvattenfabriken i Hagastaden.

Atrium Ljungberg lockar fler hyresgäster till Hagastaden

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med flera bolag som flyttar sina verksamheter till Hagastaden. Avtalen omfattar en total yta om cirka 2 500 kvadratmeter och tecknas med utbildningsföretaget Liber, investmentbolaget Raptor Group samt SDS Life Science och SDS MedteQ.


Atrium Ljungberg gör stora uthyrningar i Life City i Hagastaden.

Stora uthyrningar i Life City i Hagastaden

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med tre nya verksamheter i nybyggda Life City. Högst upp i huset flyttar det växande techbolaget Polarium in med sitt huvudkontor på en yta om drygt 4 200 kvadratmeter. Det vårdspecialiserade Sirona Health Solutions flyttar in på dryga 500 kvadratmeter och i bottenplan öppnar calisthenics-gymmet Trainics efter sommaren.


Infinity.

RO-Gruppen bygger stor kontorsfastighet i Hagastaden

Bygg/Arkitektur RO-Gruppen och Castellum ska i samverkan uppföra kontorsfastigheten Infinity i Hagastaden, Stockholm. Projektet omfattar 26 000 kvadratmeter, har ett genomgående hållbarhetsfokus och ska stå klart 2025. Ordervärdet uppgår till cirka 615 miljoner kronor.


Scius tecknar avtal med Ubisoft i Fenix för deras nya Stockholmskontor.

Scius hyr ut i Fenix

Uthyrning Den internationella spelutvecklaren Ubisoft, med över 19 000 anställda, har valt Fenix i Hagastaden för sitt framtida Stockholmskontor. Uthyrningen omfattar cirka 2 900 kvadratmeter och inflyttning planeras till januari 2023.


Atrium Ljungberg gör dubbla uthyrningar i Hagastaden.

Atrium Ljungberg gör uthyrningar i Hagastaden

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med läkemedelsbolaget Immedica Pharma om drygt 1 000 kvadratmeter och med vårdbolaget GHP om drygt 400 kvadratmeter i Life City i Hagastaden. Nybyggda Life City står klart för inflytt i början av 2022 och ligger mitt i Hagastaden som utvecklas till ett av världens främsta områden för life science.


Mineralvattenfabriken.

Atrium Ljungberg hyr ut till appbolaget Wolt i Hagastaden

Uthyrning Det expansiva teknikföretaget Wolt, känt för sin leveransplattform, flyttar sitt svenska huvudkontor till Atrium Ljungbergs lokaler i Hagastaden. Det nya hyresavtalet omfattar cirka 800 kvadratmeter och i februari går flytten till historiska Mineralvattenfabriken, mitt i den nya stadsdelen.


Infinity i Hagastaden.

Castellum har byggstartat kvarteret Infinity i Hagastaden

Bygg/Arkitektur Nyligen togs det första spadtaget till Infinity som uppförs i Hagastaden med en investeringskostnad på totalt cirka 1,7 miljarder kronor. Byggnaden kommer omfatta cirka 20 000 kvadratmeter kontor med ett öppnande och välkomnande entréplan utformat för publik verksamhet.


Life City i Hagastaden.

Atrium Ljungberg tecknar nytt hyresavtal för Life City

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med bioteknikföretaget 10x Genomics om drygt 2 000 kvadratmeter i Life City i Hagastaden. Nybyggda Life City står klart för inflyttning i början av 2022 och ligger mitt i Hagastaden.


Mineralvattenfabriken.

Atrium Ljungberg hyr ut till Kry

Uthyrning Kry fortsätter att expandera med fysiska vårdcentraler och har tecknat hyresavtal med Atrium Ljungberg i Hagastaden. Den nya vårdcentralen blir den första i det växande området och väntas öppna senare under året i Mineralvattenfabriken.


Illustration av framtidens Hagastaden 2025. I kvarteret Ribosomen föreslås nu Humlegården få en förnyad markanvisning för bostäder och kommersiella lokaler.

Humlegården och staden överens om prislapp i Hagastaden

Bygg/Arkitektur Mer än två år har gått sedan Humlegården först fick en markanvisning för bostäder och kontor i Hagastaden – först nu har parterna kommit överens om ett pris för exploateringen. Fastighetssverige berättar mer om projektet som även justerats sedan ursprungsanvisningen.


Visualiseringsbild av aktuellt planförslag. Läge för ny placering av höghuset illustrerat med blå cirkel.

Jubileumshuset ett steg närmare förverkligande

Bygg/Arkitektur HSB:s och Castellums framtida 24-våningshus Jubileumshuset i Hagastaden har väckt en del synpunkter under samrådet men kommer närmare en realisering.


Anneli Jansson, vd Humlegården.

Humlegården föreslås få markanvisning i västra Hagastaden

Bygg/Arkitektur Stockholms stad föreslår en markanvisning avseende kontor och bostäder till Humlegården i västra Hagastaden. Kombinationen av kommersiella lokaler och forskar-/talangbostäder ska bidra till visionen om att göra det framväxande Hagastaden till ett av världens främsta områden för life science.


Snart inleds planarbete för Sernekes kommande projekt i Hagastaden.

Serneke förtätar i omfattande utvecklingsområde

Bygg/Arkitektur Nu inleds nästa steg av utvecklingen i den västra delen av Hagastaden där bland annat bostäder, kontor och hotell ska ta plats i tre nya kvarter. Fastighetssverige berättar mer.