Image
Bilden visar ett flygfoto över Solna sjukhusområde. Markeringen visar planområdet i Detaljplan 1.

Byggrätter till salu i Norra Hagstaden

Transaktioner I samband med att Detaljplan 1 för Norra Hagastaden nu är ute på samråd börjas nu riktlinjerna dras upp inför den planerade försäljningen av byggrätter. Tidplanen är ännu inte beslutad utan är beroende av marknadssituationen, det vill säga hur efterfrågan och prissättningen på byggrätter i detta område ser ut för exploatörer inom bostads-, kontors-, forskning- och vårdfastigheter.


PV-palatset.

Atrium Ljungberg hyr ut 10 000 kvadratmeter i Hagastaden

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Ekobrottsmyndigheten som flyttar till PV-palatset i Hagastaden. Avtalet omfattar totalt 10 000 kvadratmeter. Det industrihistoriska PV-palatset genomgår just nu en omfattande renovering och myndigheten planerar att flytta in i slutet av 2025.


Life City.

Tyskt bolag flyttar in i Life City

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med det tyska mätteknikbolaget Vega. Avtalet omfattar cirka 700 kvadratmeter moderna kontor i Life City i Hagastaden.


Grönstedtska palatset, beläget på Sankt Eriksgatan 119-121/Dalagatan 100.

Ny hyresgäst i Grönstedtska Palatset

Uthyrning Novier har hyrt ut 433 kvadratmeter till Laweka-gruppen som öppnar upp det italienska restaurangkonceptet Chicce i Grönstedtska Palatset på Sankt Eriksgatan 121 i Stockholm, senare i år.


Mineralvattenfabriken i Hagastaden.

Internationella bolaget flyttar huvudkontoret till Mineralvattenfabriken

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med det internationella bolaget Pricer som flyttar sitt svenska huvudkontor till Mineralvattenfabriken. Avtalet omfattar drygt 1 300 kvadratmeter i den industrihistoriska fastigheten som är centralt belägen i Hagastaden.


Norra Station.

Humlegården välkomnar restaurangduo till Norra Station

Uthyrning Under våren 2024 öppnar Stockholmskrogarna Restaurang ART och Din-Din Club nya verksamheter i Humlegårdens satsning kvarteret Norra Station vid Norra Stationsgatan i Hagastaden.


Gastropol Deli, Fenix Sthlm.

Sabis öppnar Fenix Sthlm i Hagastaden

Uthyrning Nu öppnar Fenix Sthlm vid Torsplan i Hagastaden, en verksamhet som förutom deli, bar och bistro även ska innehålla konferenslokaler och öppna ytor för möten, samt gym och en takbar.


Life City.

Atrium Ljungberg tecknar avtal med Tradera

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Tradera som flyttar sitt huvudkontor till Life City i Hagastaden. Avtalet omfattar närmare 700 kvadratmeter kontor, i ett av Sveriges mest visuella lägen.


Mineralvattenfabriken.

Aarke flyttar till Mineralvattenfabriken i Hagastaden

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Aarke som flyttar sitt huvudkontor till Mineralvattenfabriken i Hagastaden. Avtalet omfattar drygt 700 kvadratmeter i den industrihistoriska fastigheten som återigen får en mineralvattenaktör i huset.


Fastigheten Nod i Kista.

Atrium Ljungberg tecknar hyresavtal med MTR Nordic

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med MTR Nordic i kvarteret Nod i Kista. Avtalet omfattar närmare 1 300 kvadratmeter. Lokalen ska inrymma MTRs utbildningsverksamhet. I början av december 2023 flyttar även MTR Nordic sitt huvudkontor från DN Skrapan till Atrium Ljungbergs Mineralvattenfabriken i Hagastaden.


Infinity är Castellums största pågående projekt med ett investeringsvärde på 1,7 miljarder kronor. Nu vill bolaget skjuta fram tillträdet till en av de två fastigheterna i projektet.

Castellum vill skjuta fram tillträde i miljardprojektet

Bygg/Arkitektur Bolaget nämner rådande marknadsläge och svårigheter att erlägga köpeskillingen som anledningar till att man vill skjuta fram tillträdet i en av de två fastigheter som utgör miljardsatsningen Infinity i Hagastaden. Fastighetssverige berättar mer.


Fenix i Hagastaden, Stockholm.

Scius hyr ut 5 700 kvadratmeter till två nya hyresgäster i Fenix

Uthyrning Det är Swedish Orphan Biovitrum samt ett företag verksamt inom miljöteknik som båda hyr in sina huvudkontor i Fenix konotrslokaler i Hagastaden.


Forskaren.

Vectura tecknar nytt avtal i Forskaren

Uthyrning Bioteknikföretaget Pixelgen Technologies AB, som utvecklar banbrytande life science-verktyg för cell-analys, har tecknat hyresavtal om cirka 600 kvadratmeter kontor och labb på våning sex i Vecturas life science-hubb Forskaren. Flytten till Forskaren ska bidra till Pixelgens tillväxt och ökad möjlighet att expandera både sin forskning och utveckling, samt sin produktionskapacitet i specialanpassade lokaler mitt i Hagastaden, i samverkan med övriga aktörer i Forskaren.


Mineralvattenfabriken i Hagastaden.

Atrium Ljungberg landar stort hyresavtal med MTR

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med MTR Nordic som flyttar sitt kontor till Mineralvattenfabriken Hagastaden. Avtalet omfattar drygt 2 500 kvadratmeter i den anrika fastigheten som idag består av moderna kontor mitt i Hagastadens industrihistoriska hjärta.


Vectura Fastigheter utvecklar för närvarande fastigheten Forskaren i centrala Hagastaden samt kvarter 39 i västra Hagastaden. Nu har man tagit över ett projekt från Serneke inom samma utvecklingsområde.

Serneke lämnar storprojekt i Hagastaden – växande aktör tar över

Bygg/Arkitektur Serneke hade för avsikt att utveckla ett helt kvarter i Hagastaden tillsammans med KFUM Central – men nu lämnar bolaget tillbaka markanvisningen på grund av konjunkturen och marknadsläget. KFUM har hittat en ny samarbetspartner i Vectura för att utveckla närmare 46 000 kvadratmeter lokaler. Vectura har redan flera pågående projekt inom Hagastaden, bland annat Forskaren.


Veidekke byger nya Bellmansgaraget mellan Solna och Stockholm.

Atrium Ljungbergs nya Bellmansgarage i Hagastaden byggs av Veidekke

Bygg/Arkitektur Veidekke har tecknat avtal med Atrium Ljungberg för byggnation av det nya Bellmansgaraget i Hagastaden mellan Stockholm och Solna. Projektet är en utförandeentreprenad i samverkan på cirka 452 MSEK som påbörjas under våren 2023 och förväntas vara klart under andra kvartalet 2026.


Forskaren på Hagaplan 1 i Stockholm.

Ortopedtekniska företaget Team Olmed flyttar in i Forskaren

Uthyrning Vectura Fastigheter har nyligen tecknat hyresavtal med det ortopedtekniskaa företaget Team Olmed om 1 000 kvadratmeter i nya fastigheten Forskaren. Det nya hyreskontraktet mellan Vectura och Team Olmed medför en uthyrningsgrad om 75 procent i Forskaren.


Mineralvattenfabriken

Atrium Ljungberg: Industrilokaler lockar nya hyresgäster

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med teknikbolaget Zmarta, som flyttar till nytt kontor i Hagastaden i Stockholm. Avtalet omfattar cirka 770 kvadratmeter i Mineralvattenfabriken, en ikonisk bryggerifastighet som idag består av moderna kontor mitt i områdets industrihistoriska hjärta.


Visualisering av planförslaget för Östra Hagastaden.

Efter över 700 yttranden – klartecken närmar sig för stora stadsomvandlingen

Bygg/Arkitektur Utvecklingen av Östra Hagastaden närmar sig ett viktigt godkännande i stadsbyggnadsnämnden och till våren kan satsningen få klartecken i fullmäktige. Fastighetssverige berättar mer.


Intill den kommande Norra Stationsparken återfinns Grönstedtska palatset, beläget på Sankt Eriksgatan 119-121/Dalagatan 100.

Novier har hyrt ut 10 000 kvadratmeter i Hagastaden

Uthyrning Utvecklingen av Hagastaden är en av Sveriges största stadsutvecklingsprojekt som planeras vara klar år 2030. Intill den kommande Norra Stationsparken återfinns Grönstedtska palatset, beläget på Sankt Eriksgatan 119-121/Dalagatan 100 där Novier har, inom ramen för förvaltningsuppdraget för Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv, hyrt ut cirka 10 000 kvadratmeter sedan våren 2021.