Image
Blästern 6 på Gävlegatan.
Blästern 6 på Gävlegatan. Bild: Folksam

Folksam hyr ut till Yubico i Hagastaden

Uthyrning Folksam har hyrt ut cirka 1500 kvadratmeter kontor till Yubico i fastigheten Blästern 6 på Gävlegatan 22 i Stockholm. Lokalen ligger på femte våningen och anpassas till nytt huvudkontor för Yubico. Blästern 6 utgörs av cirka 24 600 kvadratmeter och ligger i hörnet av Gävlegatan och Norra Stationsgatan vid Hagastaden.
Publicerad den 23 Augusti 2024

Blästern 6 byggdes i två etapper på 1930 och 1940-talet och var ämnat som ett "industriellt kollektivhus". För närvarande pågår en modernisering av fastigheten, bland annat genom att tillföra ett nytt serviceutbud och ta tillvara det industriella arvet i gemensamma ytor.

– Vi är mycket glada över att Yubico valt att flytta till Gävlegatan 22. Vi erbjuder idag effektiva och ljusa lokaler och med planerade uppgraderingar av fastigheten ökar vi kvalitet och service för befintliga och nya hyresgäster, säger Anna Olsén, tillgångsförvaltare på Folksam.

Yubico är ett globalt och snabbväxande cybersäkerhetsföretag som har lanserat YubiKey, en guldstandard för säker multifaktor autenticiering. Huvudkontor är i Stockholm och i Santa Clara, Kalifornien.

Folksam arbetar tillsammans med Gutai Real Estate Consulting för uthyrning av fastigheten och tillsammans med Newsec för projekt och förvaltning. Fastigheten Blästern 6 ägs av Folksam Liv som är en del av Folksamgruppen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Advicy charmade draknästet – fick största investeringen

Bolag Sandra Mobaraki och Amir Chizari deltog under torsdagen i SVT:s program Draknästet. Deras bolag Advicy vill med hjälp av modern AI-teknik förändra en konservativ fastighetsbransch. I Draknästet sökte – och fick – de fyra miljoner kronor mot 20 procent av bolaget, den största enskilda investeringen i programmets historia. – Det var spännande och nervöst att vara med i programmet, berättar Amir Chizari för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige