Image
Forskaren.
Forskaren. Bild: Vectura

Ny hyresgäst till Forskaren

Uthyrning Det globala läkemedelsbolaget Abbvie blir ny hyresgäst i Vecturas Forskaren. Med Abbvie på plats förstärks life science-klustret i Hagastaden ytterligare. Den cirka 1 150 kvadratmeter stora lokalytan på plan sex var den sista större vakansen i Forskaren, som därmed är näst intill fullt uthyrt.
Publicerad den 9 September 2024

Vectura Fastigheter fortsätter att flytta fram positionerna i Hagastaden och stärka sin portfölj med flera av de internationellt största life science-bolagen som hyresgäster. Under första kvartalet 2025 flyttar Abbvie sitt Sverigekontor till Hagastaden och blir därmed en viktig del av det ekosystem för forskning och innovation som snabbt vuxit fram i området. Detta blir arbetsplatsen för cirka 130 av Abbvies medarbetare, vilket starkt kommer att bidra till Hagastadens liv och puls.
– Vectura har sedan lång tid varit med och utvecklat Hagastaden. Abbvie blir den sista stora pusselbiten i Forskaren och vi fortsätter nu vår satsning på kommande projekt i Västra Hagastaden. Med Forskaren full av olika bolag och verksamheter skapas de bästa förutsättningarna för innovation, samverkan och möten i ett life science-kluster i världsklass. Jag är övertygad om att detta blir helt rätt för Abbvies fortsatta utveckling och att de kommer att trivas, säger Micael Averborg, VP Business Development på Vectura.

Abbvie är ett forskande biopharmaföretag som arbetar för att utveckla innovativa behandlingar mot svåra sjukdomar. Abbvie har över 50 000 medarbetare i över 70 länder och med huvudkontoret i Chicago.
– Vi är entusiastiska över att flytta till Hagastaden och framförallt till Forskaren, som är en kreativ och social mötesplats för innovation, forskning och näringsliv inom hälsa. För oss innebär det en möjlighet att komma in i kärnan av det stora life science-klustret i Stockholmsregionen och faktiskt hela landet. Vi ser flytten också som en utvecklingsmöjlighet för befintliga och framtida medarbetare samt att bygga vidare på vår redan starka företagskultur, säger Matthew Iles, vd för Abbvie Skandinavien.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Bostadsbyggandet har investeringsbehov på 1 000-2 000 miljarder"

Bostäder Räntan, löneutvecklingen och byggpriserna är faktorer som kommer påverka vägen framåt när krisen för bostadsbyggnadet har bottnat ur. Fast krisen och dess effekter är långt ifrån över menar Lennart Weiss, Veidekkes kommersiella direktör, när han gästade Västsvenska Handelskammarens seminarium på temat om vägen framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige