Image
Akademiska Hus Campus Solna.
Akademiska Hus Campus Solna. Bild: Erik Lefvander

Life Science-bolag flyttar sitt huvudkontor till Hagastaden

Uthyrning I mitten av 2025 kommer Amgen att flytta sitt huvudkontor från Frösunda till den snabbt växande Hagastaden. De hyr 829 kvadratmeter på Brezelius väg 37, en fastighet som ägs av Akademiska Hus och som är en del av Campus Solna.
Publicerad den 21 Oktober 2024

Amgen, som grundades 1980, är ett av världens ledande bioteknologiska företag med verksamhet i över 100 länder. Som forskande läkemedelsföretag har Amgen målsättningen att förbättra hälsan hos patienter med allvarliga sjukdomar. De bedriver forskning och utveckling av bioteknologiska originalläkemedel och biosimilarer inom områden som hjärt-kärlsjukdomar, inflammatoriska sjukdomar, hematologi, onkologi, osteoporos och njursjukdomar. Amgen var en pionjär inom användningen av levande celler för produktion av biologiska läkemedel, en innovation som har bidragit till att forma den globala bioteknikbranschen.

Med sin starka anknytning till Life Science-sektorn är Amgen en idealisk hyresgäst för Hagastaden. Lokalerna kommer att anpassas för att möta företagets specifika verksamhetsbehov och kommer huvudsakligen att bestå av kontorsytor. Cushman & Wakefield har varit rådgivare åt Amgen under hela processen, som inleddes för nästan ett år sedan.

Amgen har noggrant utvärderat flera olika alternativ på marknaden och fått cirka 40 förslag, där fokus hela tiden har legat på Stockholms norra delar. Även om deras nuvarande lokal länge var ett alternativ, föll valet till slut på Hagastaden tack vare dess närhet till Karolinska Institutet och den starka kopplingen till andra Life Science-bolag i området. Akademiska Hus erbjuder kontorslokaler av hög kvalitet med god service och ett utmärkt mikroläge, vilket ytterligare bidrog till beslutet.
– Vi är mycket glada över att ha fått förtroendet att bistå Amgen i deras resa att etablera sitt nya huvudkontor i Hagastaden. Att få vara del av denna process, från de initiala diskussionerna till valet av lokaler och förhandlingen av hyresavtalet, har varit en spännande och givande process. Hagastaden erbjuder en dynamisk och innovativ miljö, vilket vi tror kommer att bidra till Amgens fortsatta tillväxt och utveckling. Vi är övertygade om att denna flytt kommer att skapa fantastiska möjligheter både för Amgen och för området som helhet, säger Natalia Ben Jemia, hyresgästrådgivare på Cushman & Wakefield.
– Vi ser fram emot flytten till vårt nya kontor i Hagastaden. Hagastadens strategiska läge, med dess närhet till Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset och det snabbt växande life science-klustret i området, ger oss en unik position i hjärtat av svensk medicinsk innovation vilket kommer att göra samarbeten ännu smidigare. Den höga tillgängligheten, med nära anslutningar till Stockholm och olika transportsätt som tåg, bussar och tunnelbana, gör det till en optimal plats för både våra medarbetare och våra samarbetspartners. Det är en inspirerande miljö som blir en utmärkt bas för vårt svenska kontor vilket kommer att ge fina möjligheter till kontinuerlig utveckling för våra medarbetare samt att bygga vidare på vår redan starka företagskultur, säger Karin Järperud, Country Director Sweden, Amgen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Niam växa inom bostadssegmentet

Bolag Niam stärker sin bostadssatsning med ytterligare en fastighet i Stockholm. Efter förvärvet av 203 lägenheter i Barkarbystaden från Citycon berättar Henrik Gerdin, fondchef på Niam, om bolagets målsättning inom segmentet, vilka marknaderna man tittar på att investera i och vilka boxar som behöver checkas av för att en fastighet ska klassas som intressant.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige