Image

Oscar Properties köper Stora Mans i Älvsjö

Transaktioner Oscar Properties har förvärvat fastigheten Stora Mans 1 i Älvsjö till ett underliggande fastighetsvärde om 200 miljoner kronor. Fastigheten är i dag uthyrd till bland annat privat skolverksamhet men kan i framtiden byggas om till bostäder.
Publicerad den 31 Augusti 2015
Annons
Image

Säljare är New Cap AB och tillträde beräknas ske under fjärde kvartalet 2015.

Stora Mans är ett före detta sjukhus från förra sekelskiftet beläget intill ett av Stockholmsregionens verkliga tillväxtområden.

Den uthyrningsbara ytan är cirka 8 091 kvadratmeter. Fastigheten är i dag fullt uthyrd, varav den största delen hyrs av fyra mindre privata skolor. Byggnaden uppfördes i början av 1900-talet som ett sjukhus för män. På grannfastigheten ligger en snarlik byggnad där kvinnor vårdades, vilken nyligen konverterats till bostäder.

– I Stora Mans har vi lyckats förvärva en stor och karaktärsfylld fastighet från förra sekelskiftet med en god direktavkastning i dag och långa hyreskontrakt. I framtiden har den potential att bli mycket attraktiva bostäder. Området är expansivt, naturskönt och kommunikationerna bra men utbudet av attraktiva bostäder är väldigt begränsat, kommenterar Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Fastigheten kommer tills vidare att ingå i Oscar Properties portfölj av förvaltningsfastigheter.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Fastigheten som är lättast att sälja är..."

Ekonomi/Finansiering Från nettoköpare till nettosäljare. Andra halvan av 2022 ändrade spelplanen, men transaktionerna fortsätter berättar Henrik Roderhult, regionchef, Värdering och Strategisk Analys på Newsec. Det som väntar är en marknad där avkastningskraven stiger. Han avslöjar också vilken slags fastighet som kommer bli lättast att sälja framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige