Image
Oscar Engelbert, avgående vd för Oscar Properties.
Oscar Engelbert, avgående vd för Oscar Properties. Bild: Oscar Properties

Oscar Engelbert avgår som vd för Oscar Properties

Bolag Oscar Properties får en ny verkställande direktör när Carl Janglin efterträder grundaren och huvudägaren Oscar Engelbert. Efter 19 år väljer han att lämna över det operativa ansvaret för bolaget men kvarstår som styrelseledamot. Carl Janglin tillträder den 1 september 2023 och kommer senast från The Interface Financial Group där han varit partner.
Publicerad den 7 Juni 2023

Efter en turbulent vår med stämningsansökningar och en belåningsgrad som närmar sig smärtgränsen har Oscar Properties nu möblerat om i toppen. Styrelsen och Oscar Engelbert har gemensamt beslutat att det nya ränte- och marknadsläget kräver en ny vd med en gedigen förvaltarprofil. De kommande två åren handlar för OP, likväl som för många andra noterade fastighetsbolag, om fastighetsförvaltning och fortsatta besparingar. Carl Janglins ånga erfarenhet av finansiering, förvaltning och kostnadsbesparingar lämpar sig väl för att ytterligare få ner OPs skuldgrad och räntekostnader.

– Jag har varit operativt ansvarig på OP i 19 år varav 10 som börs-vd. Mitt kall är som många vet att bygga fantastiska hus och utveckla, inte att förvalta, det är personer som Carl Janglin mycket bättre på. Jag behåller mina aktier och sitter självklart kvar i styrelsen, säger Oscar Engelbert, största ägare och avgående vd Oscar Properties.

– Oscar Properties har skapat en spännande portfölj av väldiversifierade fastigheter som levererar stabila, inflationsskyddade kassaflöden. Jag hoppas som vd kunna skapa stabilitet och förtroende, där fokus initialt ligger på finansiering, förvaltning och kostnadskontroll. En stabil grund att bygga bolaget vidare ifrån, säger Carl Janglin.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige