Image

Offentliga Hus köper av Specialfastigheter

Transaktioner Specialfastigheter säljer totalt sex fastigheter i norra Sverige till fastighetsbolaget Offentliga Hus för en köpeskilling uppgående till 76 miljoner kronor.
Publicerad den 23 December 2016
Åsa Hedenberg. Bild: Specialfastigheter
Åsa Hedenberg.

Fastigheterna är belägna i Karesuando, Kiruna, Gällivare, Jokkmokk och Tärnaby och har en sammanlagd LOA på cirka 8 200 kvadratmeter. Hyresgäst är Sameskolstyrelsen som bedriver för- och grundskoleverksamhet i lokalerna.

– Försäljningen är ett led i att renodla vår verksamhet och tydligare nischa oss mot vårt uppdrag att äga, utveckla och förvalta fastigheter med höga säkerhetskrav. Vi tror att Offentliga Hus är en bra köpare som kommer att utveckla fastigheterna på ett positivt sätt som bidrar till skolornas och kommunernas verksamhet, säger Åsa Hedenberg, vd för Specialfastigheter.

Det totala hyresvärdet uppgår till cirka 12,1 miljoner kronor. Uthyrningsgraden är 100 procent och den genomsnittliga kontraktslängden 9,3 år.

Savills har varit säljarens rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Offentliga Hus på Branschguiden

Offentliga Hus äger, förvaltar och utvecklar samhällsfastigheter med det allmänna som fortsatt hyresgäst. Vi avlastar kommuner och landsting i rollen som fastighetsägare så att de fullt ut kan fokusera på sin huvuduppgift – att leverera en välfärd i världsklass.

För Offentliga Hus är fastighetsägande inte bara en fråga om att köpa och sälja fastigheter – det är ett långsiktigt verktyg för att göra Sveriges kommuner mer attraktiva. Och det är ett ansvar vi tar på största allvar. Det betyder att vi arbetar i tät dialog med kommunen, är en lyhörd samarbetspartne...

Läs mer om Offentliga Hus på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här vill Niam växa i Norge

Bolag Niam har adderat ytterligare en marknad till sin norska portfölj. Torstein Bomann-Larsen, Associate Director Transactions Norway på Niam, berättar för Fastighetssverige hur man ser på Bergenmarknaden, den nya investeringen samt var i Norge de letar efter nya investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY