Image

Nytt strandnära bostadsområde i Västervik

INVESTERING Huskoncernen Finndomo köper 50 hektar mark och planerar för 100 nya hus i Västervik. Satsningen kommer resultera i ett helt nytt bostadsområde.
Publicerad den 28 Februari 2008

Västervik har på senare tid uppmärksammats som den lilla skärgårdskommunen som lyckats vända en negativ trend. Idag attraherar staden nya företag och nya invånare. Här råder efterfrågan på både arbetskraft och tomter, hus och bostadsrätter.

- I vår strategiska plan är ett av målen att skapa attraktiva boenden, säger kommunstyrelsens ordförande i Västervik, Harald Hjalmarsson. Planerna för det nya bostadsområdet är ett positivt steg i den riktningen och nu ser vi fram emot en fördjupad översiktsplan för området.

Nu köper Finndomo 50 hektar strandnära mark mellan stadskärnan och småhusområdet Piperskärr, med planen att bebygga cirka tio procent av arealen med ett 100-tal hus. I planen finns sju delområden och arbetet påbörjas i den takt som marknaden efterfrågar.

- Detta är ett långsiktigt projekt på 5-6 år med målet att skapa ett mycket attraktivt bostadsområde. Områdesplaneringen kommer att göras i samarbete med Västerviks kommun, och kundernas önskemål kommer att påverka fördelningen mellan småhus och grupphus, eget ägande och bostadsrätter, säger Staffan Lindquist, vd på Finndomo.

I samband med affären bildar Finndomo det nya bolaget Finndomo Mark AB, som ska fokusera på att i egen regi köpa råmark och utveckla det till färdiga bostadsområden.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige