Image

Nytt bostadsutvecklingsbolag i Stockholm

Bolag Nu har ett helt nytt bostadsutvecklingsbolag startat i Stockholm.
Publicerad den 23 April 2014
Andreas Holmberg. Bild: Patriam
Andreas Holmberg.

Ett nytt bostadsutvecklingsbolag växer fram i Stockholms innerstad. Patriam, som är en del av Ebabkoncernen, kommer att tillföra marknaden ett nytt segment av exklusiva och hållbara boenden i Stockholm. Från år 2020 är målet att producera minst 300 egeninitierade lägenheter per år, vilket innebär ett årligt färdigutvecklat värde på närmare 1,5 miljarder svenska kronor.

Med över 30 år i ryggen av fastighetsutveckling var steget inte långt för Ebab att starta dotterbolaget Patriam med fokus på bostadsutveckling i Stockholm.

– Vi identifierar projekt som vi driver på egen hand eller tillsammans med våra partners. Därefter ansvarar vi för hela utvecklings- och genomförandeprocessen och förvaltar projektet i två till fem år, om bostadsrättsföreningen så önskar, berättar Andreas Holmberg, affärsutvecklare på Patriam.

Och första projektet har redan startat upp. Våren 2015 ska 36 välplanerade lägenheter stå klara på Gärdet i Stockholm. Alla med omsorgsfullt genomtänkta detaljer – balkong, eget orangeri, walk-in closets och milsvid utsikt. Dessutom med den höga ambitionsnivån att fastigheten ska certifieras i miljöklass Guld. Ett samarbete med arkitektkontoret Semrén & Månsson.

– Att inte se motsättningar mellan högkvalitativ design och miljö- och energikrav är en av våra viktigaste målsättningar när vi skapar boenden för den moderna och medvetna människan. Det här är hem man ska leva i och beröras av länge, säger Andreas Holmberg.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige