Image
Jakob Fyrbergs Emilshus köper stort av Stina Lindh Höks Nyfosa.
Jakob Fyrbergs Emilshus köper stort av Stina Lindh Höks Nyfosa. Bild: Emilshus/Nyfosa

Nyfosa säljer till Emilshus för nästan en miljard

Transaktioner Nyfosa har tecknat avtal om avyttring av 13 fastigheter till ett försäljningspris om cirka 947 miljoner kronor till Emilshus.
Publicerad den 17 Mars 2022

De 13 fastigheterna består av industri, lager, kontor och handel och är belägna i ett flertal kommuner i Småland och Östergötland. Den totala uthyrningsbara ytan omfattar cirka 111 tusen kvadratmeter och årligt hyresvärde uppgår till cirka 76 miljoner kronor. Uthyrningsgraden uppgår till 93 procent. Frånträde är planerat till den 1 september 2022.
– Nyfosa ska fortsätta växa, bygga kassaflöden och vara aktiva på transaktionsmarknaden. Genom denna avyttring stärker vi balansräkningen för nya investeringar med inriktning på tillväxt i kassaflöde, kommenterar Stina Lindh Hök, vd i Nyfosa.

För Emilshus del är förvärvet ett första steg in i Östergötland, något bolaget ser som en naturlig region att växa vidare i. Förvärvet är det andra som bolaget gör utanför kärnmarknaden Småland, I februari 2022 förvärvades industrifastigheter i Halmstad.
– Emilshus ser Östergötland som ett naturligt steg i den fortsatta expansionen. Det är en region med stark utveckling nära bolagets kärnmarknad Småland, vilket fungerar mycket väl med vår befintliga förvaltningsorganisation. Vår ambition är att fortsätta växa genom förvärv av högavkastande fastigheter även i andra tillväxtregioner utanför Småland, något vi ser goda möjligheter till, kommenterar Jakob Fyrberg, vd för Emilshus.

Merparten av de förvärvade fastigheterna är belägna på tillväxtorter som Växjö, Jönköping, Linköping, Norrköping och Värnamo. Utöver lätt industri och lager utgörs fastigheterna av en mindre del kontor och handel och den totala uthyrningsbara ytan uppgår till 111 000 kvm. Bland de större hyresgästerna återfinns Proton Lightning, Optimera, Seco Tools och Saab.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige