Image
Jakob Fyrbergs Emilshus köper stort av Stina Lindh Höks Nyfosa.
Jakob Fyrbergs Emilshus köper stort av Stina Lindh Höks Nyfosa. Bild: Emilshus/Nyfosa

Emilshus tillträder Nyfosaportfölj redan nu

Transaktioner Emilshus tillträder fastighetsportfölj i Småland och Östergötland för 947 miljoner kronor
Publicerad den 2 Juni 2022
Annons
Image

Som tidigare meddelats tecknade Emilshus den 16 mars 2022 avtal om förvärv från Nyfosa av 13 fastigheter med främst lätt industri och lager för totalt 947 miljoner kronor och med ett årligt hyresvärde om 76 miljoner kronor. Emilshus tillträdde fastigheterna på onsdagen. Tidigare kommunicerat planerat tillträde var den 1 september 2022.

Östergötland är en naturlig region att växa vidare i för Emilshus som här gör sitt andra förvärv utanför kärnmarknaden Småland. I februari 2022 förvärvades industrifastigheter i Halmstad.

Merparten av fastigheterna är belägna på tillväxtorter som Växjö, Jönköping, Linköping, Norrköping och Värnamo. Utöver lätt industri och lager utgörs fastigheterna av en mindre del kontor och handel och den totala uthyrningsbara ytan uppgår till 111 000 kvm. Bland de större hyresgästerna återfinns Proton Lightning, Optimera, Seco Tools och Saab. Uthyrningsgraden uppgår till 93 procent och genomsnittlig återstående avtalslängd är cirka 3,5 år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsbolaget på frammarsch i textilstaden

Bolag Delar av Borås centrum står inför en spännande utveckling de närmaste åren då Pulsen Fastigheter ska förtäta med närmare 60 000 kvadratmeter bostäder och kommersiella ytor. Nyligen avslutades samrådet för den detaljplan som håller på att tas fram, och här berättar Pulsens vd Christer Södeliden mer om planerna för området – och hur bolaget siktar på att växa i övrigt framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige