Image
Jakob Fyrberg, Emilshus vd.

Lugnt och kontrollerat vägen framåt för Emilshus

Bolag Närheten till hyresgästerna är något som Jakob Fyrberg, vd för Emilshus, framhåller i sin beskrivning av kvartalsrapporten.
– Det gör att de stannar länge, vilket i sin tur ger ett stabilt kassaflöde. Hyran betalas och betalas i tid.


Vy över Jönköping, ett av Emilshus förvaltningsområden.

Möjligheter till förvärv för Emilshus med ökat förvaltningsresultat

Bolag Fastighetsbolaget Emilshus redovisar ett ökat förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan.


Jakob Fyrberg.

Emilshus stryker mål om tio miljarder i fastighetsvärde

Bolag Emilshus ökade förvaltningsresultat och hyresintäkter 2022. Bolaget presenterar även nya finansiella mål där målsättningen att nå tio miljarder i fastighetsvärde före utgången av 2024 utgår.


Jakob Fyrberg.

Emilshus tecknar hyresavtal med Garo och Skogsstyrelsen

Uthyrning Emilshus har tecknat nytt hyresavtal med Garo avseende lokaler för kontor, lager och produktion i Hillerstorp, Gnosjö kommun, samt förlängt hyresavtal med Skogsstyrelsen i samband med flytt till nya lokaler i Växjö. Totalt årligt hyresvärde uppgår till cirka 7,5 miljoner kronor och genomsnittlig avtalslängd är 7,5 år.


Jakob Fyrberg.

Emilshus ångrar inte börsnoteringen

Bolag Börsens nykomling, Emilshus, presenterade i fredags sin delårsrapport. En rapport som präglas av långsiktighet och stabilitet enligt vd:n Jakob Fyrberg, som trots läget nu på börsen inte ångrar noteringen – snarare tvärtom.


Jakob Fyrberg.

Emilshus ökade förvaltningsresultatet under tredje kvartalet

Bolag Emilshus redovisar ett ökat förvaltningsresultat under tredje kvartalet, jämfört med samma period året innan. Hyresintäkterna var också högre under perioden.


Jakob Fyrberg.

Emilshus förvärvar i Småland för 42 miljoner kronor

Transaktioner Förvärvet avser två handelsfastigheter i Kalmar och Västervik för sammanlagt 41,5 miljoner kronor och ett årligt hyresvärde om cirka 3,3 miljoner kronor.


Jakob Paljak.

Emilshus anställer Jakob Paljak som ny operativ chef

Bolag Emilshus anställer Jakob Paljak som ny operativ chef. Jakob Paljak, som tillträder tjänsten den 19 september 2022, kommer att ansvara för förvaltning och utveckling av Emilshus fastighetsbestånd samt ingå i bolagets ledningsgrupp.


Jakob Fyrberg.

Stark första rapport från Emilshus

Bolag Första rapporten sedan Emilshus blev börsnoterat har nu publicerats.


Peeter Kinnunen, transaktionschef på Corem, och Jakob Fyrberg, vd för Emilshus.

Corem säljer till Emilshus för över 600 miljoner

Transaktioner Corem har tecknat avtal om försäljning av tre fastigheter i Växjö och tre fastigheter i Jönköping till Emilshus för ett totalt underliggande fastighetsvärde om 615 miljoner kronor.


Jakob Fyrberg.

Emilshus till börsen

Bolag Emilshus noterar sina stamaktier på Nasdaq Stockholm. Inga aktier säljs i erbjudandet, som värderar bolaget till 1 860 miljoner kronor pre money.


Jakob Fyrbergs Emilshus köper stort av Stina Lindh Höks Nyfosa.

Nyfosa säljer till Emilshus för nästan en miljard

Transaktioner Nyfosa har tecknat avtal om avyttring av 13 fastigheter till ett försäljningspris om cirka 947 miljoner kronor till Emilshus.


Jakob Fyrberg, vd för Emilshus.

Emilshus förvärvar i Småland för 159 miljoner

Transaktioner Emilshus har tecknat avtal om förvärv av fastigheter i Jönköping och Vetlanda till ett fastighetsvärde om 159 miljoner kronor med ett totalt årligt hyresvärde om 11,6 miljoner kronor.


Jakob Fyrberg, vd för Emilshus.

Emilshus köper i Småland för 422 miljoner

Transaktioner Emilshus har tecknat avtal om förvärv av fastigheter i Värnamo och Växjö till ett fastighetsvärde om 422 miljoner kronor med ett totalt årligt hyresvärde om 31,8 miljoner kronor.


Jacob Fyrberg, vd för Emilshus.

Emilshus-preffen noterad: "En kombo av NP3 och Sagax"

Bolag På fredagen noterade Emilshus sin preferensaktie.
Vd Jakob Fyrberg berättar här om vad noteringen betyder, hur geografiskt bundna man är till Småland och hur det högt satta tillväxtmålet ska nås.


Jacob Fyrberg, vd för Emilshus.

Emilshus tar in 150 miljoner – kvittar ägarlån från Sagax

Bolag Emilshus genomför en riktad nyemission av preferensaktier och teckningsoptioner om cirka 150 miljoner kronor.


Jakob Fyrberg, vd för Emilshus.

Emilshus köper fastigheter i Småland för 179 miljoner

Transaktioner Emilshus har i tre separata affärer förvärvat fastigheter i Kalmar, Gnosjö, Gislaved, Värnamo och Västervik till ett fastighetsvärde om 179 miljoner kronor med ett totalt årligt hyresvärde om 13,3 miljoner kronor.


Jacob Fyrberg, vd för Emilshus.

Därför väljer Emilshus preffar

Bolag Näst största ägaren Sagax löste nyligen in sina preferensaktier och satsar istället på D-aktier. Nu vill Emilshus möjliggöra emission av preferensaktier.
Här kommenterar vd:n och storägaren Jakob Fyrberg vägvalet och vägen framåt.


Jacob Fyrberg, vd för Emilshus.

Efter miljardaffären: Här vill Emilshus växa

Bolag Emilshus slog till med sin största affär någonsin i och med 1,2-miljardersköpet från APP. Nu är man upp i 4,5 miljarder i fastighetsvärde och fortsätter satsa framåt. Vd:n Jakob Fyrberg berättar för Fastighetssverige om planerna för den nyinköpta portföljen, tillväxtplanerna och var man letar efter nya förvärv.


Jakob Fyrberg, vd för Emilshus.

Dubblade intäkter för Emilshus

Bolag Emilshus hade liten coronapåverkan på verksamheten under 2020 och redovisar ett klart förbättrat resultat på 175 miljoner kronor jämfört med 92 miljoner för 2019. Även intäkterna fick en rejäl skjuts och mer än dubblerades till 182 miljoner kronor.