Image
Stina Lindh Hök.
Stina Lindh Hök. Bild: Nyfosa

Nyfosa premiärköper i Finland

Transaktioner Nyfosa har förvärvat fem fastigheter i de finska regionsstäderna Uleåborg och Tammerfors. Förvärven, som är Nyfosas första i Finland, uppgår till ett totalt värde om 20,6 miljoner euro, motsvarande cirka 209 miljoner kronor.
Publicerad den 7 Juli 2021
Annons
Image

Fastigheterna har en total yta om cirka 21 000 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om 2,3 miljoner euro, motsvarande cirka 23 miljoner kronor. De fem fastigheterna är belägna i regionstäderna Uleåborg och Tammerfors och består främst av lätt industri, proffshandel och verksamhetslokaler med ett flertal etablerade aktörer som hyresgäster. Total genomsnittlig återstående avtalstid uppgår till 6,3 år och uthyrningsgraden uppgår till 95 procent. Förvaltningen av fastigheterna kommer att hanteras av Brunswick Real Estate vars ägarandel i förvärvet utgör tio procent. Tillträde skedde den 2 juli 2021.
– Vi är nöjda över att ha startat resan i Finland med dessa affärer som bidrar med starka kassaflöden och uthålliga hyresnivåer i växande regionstäder. Arbetet med att etablera Nyfosa som en opportunistisk aktör på den finska marknaden fortsätter och vi har en robust pipeline av möjliga affärer framåt, kommenterar Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.
– Vi är nöjda över att ha startat Nyfosa Finlands resa med dessa två affärer som bidrar med starka kassaflöden och uthålliga hyresnivåer i växande regionsstäder. Etableringen av Nyfosa Finland har mottagits väl av marknaden och vi har en robust pipeline av möjliga affärer framåt, kommenterar Hanna Rauhala, Partner och Head of Finland på Brunswick Real Estate.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Brunswick Real Estate är en ledande investerare på den nordiska fastighetsmarknaden, med ett erbjudande som omfattar kapitalförvaltning genom fastighetsinvesteringar och kreditfinansiering. Brunswick bygger oberoende investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier i nära samarbete med nordiska och internationella investerare och lokala partners. Teamet består av cirka 60 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. Läs mer på: www.brunswickrealestate.com

Läs mer om Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige