Image
Bild: Nicklas Tollesson

Nya uthyrningar i Gröna Skrapan - nu i princip fullt

Uthyrning Skanska har tecknat ytterligare hyreskontrakt om cirka 2 450 kvadratmeter i kontorshuset Gröna Skrapan i Göteborg. Totalt är nu hela 98 procent av ytan uthyrd. De nya hyresavtalen är fördelade på åtta företag: Mercuri International, Red Pill Linpro, EDR, Hitta.se, Aditro och Adiga. Skanska och At Work utökar sina befintliga ytor i huset.
Publicerad den 15 December 2011
Gröna Skrapan. Foto: Nicklas Tollesson. Bild: Nicklas Tollesson
Gröna Skrapan. Foto: Nicklas Tollesson.

– Att 98 procent av huset är uthyrt visar att vi är rätt ute när det gäller utformningen av framtidens kontor, där en viktig faktor är att det finns mötesplatser som skapar dynamik. Gröna Skrapans hyresgäster behöver inte ha egna mötesrum, eftersom det finns en gemensam konferensanläggning. Det skapar yteffektivitet. Dessutom skapas naturliga mötesplatser i restaurangen och bistron, säger Mats Dynevik, marknadschef på Skanska Fastigheter Göteborg.

Skanskas kontorshus Gröna Skrapan är certifierat på den allra högsta nivån, Platinum, enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Leed (”Leadership in Energy and Enviromental Design”). Leed är ett internationellt system för miljöcertifiering av byggnader. Resursanvändning, byggnadens läge, utformning och inomhusklimat samt minimering av energiförbrukning och avfall ligger till grund för en Leed-klassificering. Dessutom är Gröna Skrapan certifierat enligt EU Green Building. Det innebär att husets energianvändning blir minst 25 procent lägre än vad som föreskrivs i Boverkets normer för nybyggda fastigheter.

Gröna Skrapan omfattar 17 000 kvadratmeter och har ett attraktivt bra läge intill E6/E20 med kort restid till Landvetter flygplats, nära till kollektivtrafik och med bland annat Liseberg, Ullevi, Scandinavium och Svenska Mässan på promenadavstånd.
Huset på Johan på Gårdas Gata är 16 våningar högt och har cirka 150 parkeringsplatser inrymda under mark, där det även finns en bilpool för husets hyresgäster.

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige