Image

Nya bostäder i Stockholm: Högsta siffran sedan 2006

Bygg/Arkitektur 6 671 nya bostäder påbörjades i Stockholm under 2013, den högsta siffran sedan 2006, då de så kallade Odellplattorna höjde siffran.
Publicerad den 10 Februari 2014
Sten Nordin (M). Bild: David Schmidt/Pixprovider
Sten Nordin (M).

– Att bostadsbyggandet når så pass höga nivåer visar att staden har en effektiv planering och att det finns en tydlig framåtanda i Stockholms byggbransch. Jag tror att våra signaler om kraftigt ökat bostadsbyggande har tagits emot väl av byggföretagen, säger Sten Nordin (M).

Sten Nordin tror även att bostadsbyggandet kommer öka ytterligare kommande år.

– Stockholms stad har antagit ett ambitiöst mål om att bygga 140 000 bostäder till 2030 och både exploaterings- och stadsbyggnadskontoren har höjt tempot för markanvisningar och planprocesser, säger Sten Nordin (M).

Fakta
• Under 2013 påbörjades bygget av 6 671 lägenheter i Stockholms stad.
• Av dessa är 5 372 nybyggnationer och 1 299 ombyggnationer av olika slag. Vanligen kontor som görs om till bostäder.
• 6 671 påbörjade lägenheter under ett år är den högsta siffran sedan 2006. 2006 års siffror innehåller de så kallade ”Odellplattorna”.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige