Image

Ny vd för Ramböll

Karriär Niklas Sörensen blir ny vd för Ramböll Sverige. Han lämnar närmast en tjänst som affärsområdeschef för samhällsbyggnad på WSP.
Publicerad den 7 November 2016
Niklas Sörensen. Bild: Ramböll
Niklas Sörensen.

Niklas Sörensen ersätter Bent Johannesson, som efter 13 år som vd för Ramböll Sverige gick i pension efter sommaren.

– Jag är glad och stolt över att få vara med och utveckla Ramböll för att ta del av framtidens möjligheter. Ramböll är ett företag med en god position och duktiga medarbetare, som har stora möjligheter att ytterligare stärka sig som marknadsledande på att möta kunders och samhällets behov med progressiva lösningar. Jag ser fram emot att påbörja arbetet med hur det ska gå till, tillsammans med resten av organisationen, säger Niklas Sörensen.

De senaste tre åren har Niklas Sörensen varit affärsområdeschef för samhällsbyggnad på WSP och dessförinnan vice vd och divisionschef med ansvar för affärs- och teknikutveckling på Grontmij.

– Det känns roligt att komma tillbaka till Ramböll som alltid varit en viktig aktör i branschen och var det bolag som fostrade mig i konsultrollen. Jag tycker att branschen står inför spännande förändringar, där konsultrollen kommer att ändras och jag känner att Ramböll är ett bolag med förutsättningarna och viljan att vara med och leda den utvecklingen, säger Niklas Sörensen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY