Image

Ramböll vann Green Tenant Award

Event Rambölls Stockholmskontor vann Green Tenant Award före de övriga finalisterna Skanska i Malmö och AON i Stockholm.
Publicerad den 24 November 2015
Håkan Arnstad, facility manager på Ramböll och Sanna Strand, chef för kontorsservice på Ramböll. Bild: Ramböll
Håkan Arnstad, facility manager på Ramböll och Sanna Strand, chef för kontorsservice på Ramböll.

Green Tenant Award är Sveriges första och enda hållbarhetstävling för kontorshyresgäster. Idag delades priset ut för fjärde året i rad på Stockholms Handelskammare.

Juryn bestod av Anna Denell, hållbarhetschef Vasakronan, Nyamko Sabuni, hållbarhetschef ÅF, Ellinor Eke, vd U&We, Stellan Fryxell, hållbarhetschef Tengbom arkitekter, och Erik Dellner, Director Solutions Development, Nordics, JLL.

– Ramböll gör ett grundligt och imponerande arbete som ger ringar på vattnet bland samarbetspartners och besökare. Juryn är mycket glada att kora företaget till årets vinnare. Självklart vill vi att den här typen av engagemang för hållbar utveckling ska växa, och därför är samtliga finalister i Green Tenant Award 2015 mycket viktiga ambassadörer, säger juryns ordförande Anna Denell.

– Att vinna Green Tenant Award är väldigt roligt och en viktig bekräftelse på att vi har ett mycket bra helhetsgrepp om vårt miljö- och hållbarhetsarbete. Priset gäller vårt Stockholmskontor men vi är stolta över samtliga små och stora åtgärder vi gjort under flera års tid på alla våra kontor, säger Sanna Strand, chef för kontorsservice på Ramböll.

Juryns motivering:
”Årets mottagare av Green Tenant Award utvecklar inspirerande och nytänkande lösningar som kommer samhället till nytta. Det miljöcertifierade företaget var ett av de första i Sverige att teckna ett grönt hyresavtal och har en engagerad ledning som driver hållbar utveckling i framkant genom att uppmuntra kreativitet och pilotprojekt. Här kartläggs elförbrukning och tjänsteresor, här får parkeringsplatserna ge vika till förmån för stora cykelgarage, och här utvinns en del av kontorets energi genom solceller på taket. Det mångfacetterade angripssättet för att minska koldioxidavtrycket och skapa en hållbar arbetsmiljö gör detta kontor till en självklar pristagare.”

Green Tenant Award lyfter fram kontorshyresgäster som arbetar aktivt för att utveckla och stimulera en hållbar arbetsmiljö och som strävar mot ett minskat koldioxidavtryck. Syftet är både att lyfta fram företag som gör skillnad, och att inspirera fler att följa deras exempel. Bland tidigare finalister finns bland annat Google Sverige, Swedbank och Linköpings Universitet. Tävlingen instiftades 2011 av JLL och Tengbom arkitekter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY