Image

Ny tävling för digitala fastighetsidéer

Event Baltic Horizon, den baltiska fastighetsfonden som är listad på Nasdaq, presenterar nu ett nytt initiativ som uppmuntrar svenskar att utveckla idéer för att digitalisera förvaltningen av kommersiella fastigheter. Fonden, som nyligen offentliggjorde en nyemission för att växa ytterligare, kommer erbjuda vinnaren en möjlighet att utveckla och testa sin idé på plats i Tallinn, Estland och även få stå i centrum för en ceremoni på den estniska ambassaden i Stockholm.
Publicerad den 16 November 2017
Tarmo Karotam. Bild: Baltic Horizon
Tarmo Karotam. Baltic Horizon lanserar tävling inom digitaliserad fastighetsförvaltning. På bilden syns Coca Cola Plaza, den största kombinerade bio- och handelsgallerian i Estland. Den ägs av Baltic Horizon.
Bild: Baltic Horizon
Baltic Horizon lanserar tävling inom digitaliserad fastighetsförvaltning. På bilden syns Coca Cola Plaza, den största kombinerade bio- och handelsgallerian i Estland. Den ägs av Baltic Horizon.

- Vi vill hitta personer som har digitala idéer som förbättrar förvaltningen av kommersiella fastigheter. Genom att lyfta fram dessa idéer hoppas vi bidra till att nå en mer effektiv fastighetsförvaltning som också kan bidra till ett mer hållbart samhälle, vilket är i linje med våra mål, säger Tarmo Karotam, ansvarig för Baltic Horizon.

Fortfarande är många svenskar relativt ovetande om utvecklingen på andra sidan Östersjön, där Estland numera tillhör de ledande digitala länderna i världen och exempelvis har mest startups per capita i hela världen. Landet är också först i världen med att erbjuda så kallat e-medborgarskap, ett virtuellt medborgarskap som vinnaren i tävlingen får ta del av, vid sidan av stöd från fondens mentorer och en testmijö för sin idé.

- Vinnaren får möjlighet att testa sin idé på högkvalitativa kommersiella fastigheter i Tallinn. Vi hoppas också att personen kommer inspireras av den vibrerande energin som vi ser i Tallinns startup-community just nu, säger Tarmo Karotam.

Det här får vinnaren i Baltics tävling:
• Tur- och returresa Stockholm – Tallinn.
• Boende i centrala Tallinn.
• Estniskt e-medborgarskap.
• Tillgång till mentorer för coachning.
• Tillgång till kommersiella fastigheter för att testa idén.

Har du en idé som du tror skulle passa? Det är enkelt att delta, skicka en beskrivning av idén på en A4-sida till competition@baltichorizon.com innan den 15 januari, 2018. Här kan du också läsa mer.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter NCC-försäljningen – så ser Nordstjernans framtida investeringsstrategi ut

Bolag Ax:son Johnson-ägda Nordstjernan fortsätter minska sitt innehav i bygg och fastigheter i och med försäljning av sex miljoner aktier, motsvarande 6,1 procent av kapitalet, i NCC till Obos. Bolagets vd Peter Hofvenstam berättar för Fastighetssverige varför man valt att minska exponeringen mot bygg och fastigheter och var man ser framtida investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige