Image
Henrik Hopp.
Henrik Hopp. Bild: KKB

Ny interim-vd för KKB och KKL i Kävlinge utsedd

Bolag Det står nu klart att det blir Henrik Hopp som får uppdraget som interim-vd för de kommunägda fastighetsbolagen KKB och KKL i Kävlinge. Han tar över efter Mikael Strand, som slutade i mitten av mars.
Publicerad den 24 April 2024

Henrik Hopp kommer närmast från roller som vd på Stoby och regionchef på Wästbygg, med en väldokumenterad erfarenhet av bygg- och fastighetsbranschen. Bland annat har han arbetat med fastigheters hela livscykel, ledarskap och marknad i såväl privat som i offentlig sektor.
– Jag ser fram emot mitt uppdrag på KKB och KKL, var fokus bland annat kommer att ligga på att leda verksamheten, stärka relationen mellan ägare och bolag samt säkerställa bolagens många utvecklingsprojekt. Detta i samarbete med alla engagerade medarbetare som varje dag har som mål att skapa största möjliga värde för våra hyresgäster, säger Henrik Hopp.
– Vi i styrelserna är glada att ha anlitat Henrik för uppdraget. Även om medarbetarna i våra bolag är proaktiva behöver vi ha en vd på plats. Styrelserna arbetar nu vidare med rekrytering av en ordinarie vd – det enskilt viktigaste uppdraget våra styrelser har under år 2024, säger Christian Lindblom, ordförande i KKB.
– Jag välkomnar Henrik Hopp till våra bolag. Han utgör en viktig organisatorisk förstärkning, som möjliggör att både bolagen och dess medarbetare utvecklas – även i väntan på en ordinarie vd. Med Henrik på plats får bolagen arbetsro och vi i styrelserna kan arbeta vidare med rekryteringsprocessen, säger Pia Almström, ordförande i KKL.

Uppdraget som interim-vd löper under ett år.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige