Image

NP3 köper i Umeå

Transaktioner NP3 Fastigheter har förvärvat en fastighet om 11 300 kvadratmeter och en tomtareal om 23 700 kvadratmeter i Umeå. Det underliggande fastighetsvärdet är 96 miljoner kronor och hyresvärdet ligger på cirka 10,5 miljoner kronor på årsbasis.
Publicerad den 8 September 2015

Ekonomiskt tillträde skedde den första september.

Fastigheten (Björnjägaren 3) ligger i Ersboda handelsområde tre kilometer från centrala Umeå där NP3 sedan tidigare äger ett flertal fastigheter. Fastigheten är fullt uthyrd och största hyresgäst med mer än 50 procent av hyresvärdet är Mio möbler. Det är även franchisetagarna av Mio i Umeå, Hermanssons möbler, som säljer fastigheten och i samband med att NP3 tar över den har de skrivit ett 10-årigt hyresavtal.

- Affären är typisk för NP3 där vår lokala närvaro återigen visar sig vara en vinnande strategi. Med egen personal på orterna tillsammans med lokala nätverk kan vi hitta denna typ av högavkastande fastigheter off-market. Detta förvärv har en direktavkastning betydligt över vårt redan höga snitt vilket gör denna affär väldigt gynnsam, säger Andreas Nelvig, vd NP3.

NP3 har sedan tidigare 28 fastigheter med en uthyrningsbar yta om 90 000 kvadratmeter i Umeå. I och med detta förvärv blir Mio möbler största hyresgäst i marknadsområde Umeå.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Senast från Fastighetssverige Plus

Hetaste rekryteringarna under första kvartalet

Karriär Fastighetssverige har synat branschens hetaste rekryteringar under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige