Image

NP3 köper 18 fastigheter av Ankarhagen

Transaktioner NP3 Fastigheter har köpt 18 fastigheter om 24 400 kvadratmeter med ett sammanlagt underliggande fastighetsvärde om 179 miljoner kronor. Fastigheterna är fullt uthyrda.
Publicerad den 5 Februari 2018

Tyngdpunkten av beståndet är koncentrerat till Gävleborgs län och Dalarna dit drygt 70 procent av marknadsvärdet av portföljen ligger. Resterande del av portföljen är spridd i Mellansverige, främst i Värmland men även i Uppland och Västmanland. Fastigheterna består i stort sett uteslutande av bilhallar och bilprovningsanläggningar. Tillträde sker 15 februari 2018.

– Vi gör en geografisk ompositionering och fokuserar nu alltmer på Mälardalen med omnejd där vi har ett flertal projekt på gång och en bred pipeline med potentiella affärer. Vi är väldigt glada att få lämna över dessa fastigheter till en sådan etablerad och välrenommerad aktör som NP3, säger Markus Sjövall, vd på Ankarhagen.

Pangea Property Partners har varit rådgivare åt säljaren. 

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige